Nepovratno izgubljen status?!

  2551

  The Strokes

  First Impressions Of Earth

  Datum izdanja: 03.01.2006.

  Izdavač: RCA / Menart

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. You Only Live Once
  2. Juicebox
  3. Heart In A Cage
  4. Razorblade
  5. On The Other Side
  6. Vision Of Division
  7. Ask Me Anything
  8. Electricityscape
  9. Killing Lies
  10. Fear Of Sleep
  11. 15 Minutes
  12. Ize Of The World
  13. Evening Sun
  14. Red Light

  Početkom 2000.-te godine prozivani su kao najbolji mladi rock bend, njihova prva dva albuma, “Is This It” i “Room On Fire“, to su i potvrdili. Imali su status koji se danas pripisuje Franz Ferdinandu. No taj status skupina The Strokes nije uspjela zadržati i sa svojim trećim studijskim albumom – “First Impressions Of Earth” nisu donijeli ništa drugo osim jednog prosječnog albuma, bez ikakvih novosti. Reklo bi se – korak unaprijed dva unazad.

  You Only Live Once“, koja ujedno i otvara album, prava je The Strokes pjesma, sa zaraznom melodijom, u nekakvom pop-štihu i gitarskim rock riffom. No kad krenete dalje sa preslušavanjem albuma, sve pada u vodu. Na albumu bi se moglo naći još nekoliko ‘zanimljivih’ pjesama, s njihovim prepoznatljivim zvukom, poput “Razorblade” ili “Ize Of The World“.

  No, nažalost, ostatak albuma čine pjesme koje su kombinacija različitih glazbenih žanrova, nekakvih balada, ispremješanih s malo žešćim zvukovima, i vrlo depresivnim tekstovima. Moglo bi se reći da je depresija ujedno i glavna tema albuma. Takva je i pjesma “15 Minutes“, eksperimentalna balada, koja zvuči vrlo neuštimano, neorganizirano, a ponajviše deprimirajuće.

  Teško je reći da je ovaj album svojevrsni nastavak prva dva albuma. Prije bih rekla da je nekakav pokušaj The Strokesa ostati na glazbenoj sceni i zadržati taj neki svoj ‘status’. A taj pokušaj je rezultirao njihovim najslabijim albumom do sada.

  Muziku podržava