Neopravdano pun sebe

  1514

  Mims

  Music Is My Savior

  Datum izdanja: 01.01.1970.

  Izdavač: Capitol / Dallas Records

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Intro
  2. It’s Alright
  3. This Is Why I’m Hot
  4. Girlfriend’s Fav MC feat. J. Holiday
  5. Where I Belong
  6. Cop It
  7. Big Black Train
  8. They Don’t Wanna Play feat. Bun B & Bad Seed
  9. Like This feat. Rasheeda
  10. Just Like That
  11. Without You feat. LeToya Luckett
  12. Superman
  13. This Is Why I’m Hot (Blackout Remix) feat. Cham & Junior Reid
  14. Doctor Doctor
  15. Don’t Cry (Outro) feat. Purple Popcorn
  16. I Did You Wrong (International bonus track)
  17. This Is Why I’m Hot (Rock Remix) feat. Purple Popcorn

  Nova hip-hop zvijezda na američkom zvjezdanom nebu je Kanađanin Mims, koji je prošle godine zapalio scenu svojim velikim hitom “This Is Why I’m Hot“. Upravo je ta pjesma okosnica cijelog albuma, čiji se motiv stalno proteže pri slušanju materijala, a je li to dobra ili loša stvar prosudite sami iz ovih stihova:

  “This is why I’m hot/I don’t gotta rap/I can sell a mill saying nothing on the track…/Catch me on the block/Every other day/Another bitch another drop/16 bars, 24 pop”

  Da, hip-hop klasika na djelu uz prilično iritantan beat, očiti dokaz da sam postao prestar i da ne shvaćam vrijednost ove stvari. Ako ništa drugo, očito ne pogađam ukus mlađih generacija. Na albumu se nalazi i dva jednako loša remiks ovog megahita.

  U sličnom stilu su i pjesme poput “Superman” i “Like This“, na kojima se Mims neuspjelo hvata u koštac s južnjačkim hip-hopom. To mu bolje uspijeva u “They Don’t Wanna Play“, gdje ga je ipak zasjenio Bun B, polovica legendarnog dvojca UGK (Underground Kingz).

  Muziku podržava

  No na svom se prvijencu mladi Kanađanin poigrava i s drugim hip-hop žanrovima, pa je tako npr. očit utjecaj starijeg LL Cool J-a na “Girlfriend’s Fav MC” i “Without You“, radio-friendly mješavini rapa i R’n’B-a.

  Svakako valja spomenuti “Just Like That“, vrlo sličnu Eminemovim posljednjim uradcima s D12 te “I Did You Wrong“, pjesma kakvu bez problema možete pronaći u opusima Jay-Z-a, Kanye Westa ili Lupe Fiasca.

  Sve ipak nije tako crno, dojam popravljaju “It’s Alright” koja sjajno otvara album, energična “Cop It” i emocijama nabijena “Doctor Doctor“.

  Mims svakako nije vrhunski rapper, ali definitivno zna graditi karijeru, što dokazuju i tri nominacije za BET Hip Hop Award. Koketiranje s trenutačnim trendovima u hip-hopu, od južnjačkih beatova do uvijek popularnog R’n’B-a isplatilo se, i sve je zajedno je uklopljeno u lako slušljivu cjelinu te odvlači pozornost od njegovih nesavršenosti što se rima tiče.

  Daleko od toga da se radi o majstorskom uratku, ali nije teško objasniti zašto je “Music Is My Savior” postigao zapažen uspjeh.

  Muziku podržava