Nekoliko dragulja zbog kojih vrijedi iznova otkrivati Seed Holden

  1133

  Seed Holden

  Script

  Datum izdanja: 14.02.2016.

  Izdavač: Self-released

  Žanr: Indie Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Hipster Girl
  2. Catch The Smoke
  3. Today
  4. Now ‘n’ Now Blues
  5. Moment Of Truth
  6. Another X
  7. Lonely Rider
  8. Crazy Game
  9. Speed Holden

  Seed Holden su nastali 2012., a početkom ove godine su izdali prvijenac “Script” na kojem je devet stvari.

  Preslušavajući “Script” jasno se vidi da Seed Holden imaju suvremenike u bendovima s naše scene, ponajprije The Marshmallow Notebooks i Hari & The Fat Sons, dok od stranaca su najbliži Ocean Colour Sceneu. Time dobivamo većinom akustične pjesme većih refrena i atmosfere koja bi odlično odgovarala uz logorske vatrice.Pjesme su pjevane na engleskom jeziku što je u neku ruku i dobro jer je jasno da u Hrvatskoj se teško može postići nešto s ovakvim indie pop žanrom. Koliko sam shvatio, trenutna lokacija im je Dublin gdje imaju neke gigove, pa se nadam da će uspjeti na takav, podosta drugačiji način.Uvodna “Hispter Girl” je jedna tužna pjesma kad uzmemo tekst u ruke, ali glazbeno djeluje kao vrlo prpošna indie pop stvar koju je lako pjevušiti primjerice dok uživate na godišnjem. Takvih opuštenih pjesama ima na pretek što svakako daje jednu notu albumu koja privlači “Script” na ponovno slušanje.

  Ako ćete pjevušiti prvu pjesmu, tad ćete sigurno zviždati s “Catch The Smoke” koja se približava nekoj melodičnijoj verziji alt. countrya, a za nešto bolji uspjeh pjesme nedostaje nešto grublji vokal koji bi impresivnije iznio ovu stvar.

  Muziku podržava

  Treća “Today” vraća nas u ’90-e na Otok. To je jedna klasična britpop balada velikog refrena koju bi mogao cijeli stadion oriti s bendom, a ako tražimo najveći hit albuma, tad bi to neprikosnoveno bila “Another X” koja ima ono nešto u sebi čime lako dolazi do slušatelja, a na odmet nije spomenuti da ima i najradiofoničniji refren od svih skladbi na albumu.

  “Script” je dobar album i na sebi nosi nekoliko dragulja koje vrijedi iznova otkrivati. Minus su mu neke slabije pjesme, ali i minutaža od svega 28 minuta čime djeluje da nedostaje još pjesma-dvije, da bi priča bila zaokružena. Vidi se da imaju osjećaj za melodiju, da znaju posložiti pjesmu koja će ostati upamćena kod slušatelja, ali to ipak nisu iskazali u svom obujmu na prvijencu.

  Baza je i više nego solidna, engleski jezik im je dobar, pa se nadam da će imati sreće i uspjeti po vani jer tu kod nas su slični bendovi ipak nijansu bolji od Seed Holdena, što nimalo ne umanjuje svu vrijednost koju oni posjeduju.

  Muziku podržava