Nedostaje ono nešto…

  844

  Scarlet Notes

  Naivno srce

  Datum izdanja: 29.06.2015.

  Izdavač: Aquarius Records

  Žanr: Alternative, Pop, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Niti
  2. Dodiri
  3. Moje ime
  4. Kraj jedne ljubavi
  5. Sad još dok volim te
  6. Naivno srce
  7. Sanjamo
  8. Makni se
  9. Pjesma bez imena
  10. Reci mi

  Zadarska trojka koja se skriva pod imenom Scarlet Notes postoji već nekoliko godina, a u posljednje vrijeme su pohvatali mnoge pohvale na demo festivalima. Došao je red i na album prvijenac.

  Naivno srce” se sastoji od deset skladbi koje možemo kategorizirati u alter pop-rock, a kad bi ih morao uspoređivati s nekim, tad bih to napravio s grupom Flare. Za razliku od Flarea koji su znali napraviti hitove, Scarlet Notes na svom prvijencu to baš i ne uspijevaju. Naravno, tu su logične usporedbe i s bendovima tipa Markiz, Moskva i slični…Njihova glazba jest energična i moćna, ali nedostaje ono nešto što bi ih izdvojilo iz mora sličnih. Vidio sam mnoge reportove gdje ih ljudi hvale za svirku uživo (nisam ih još osobno pogledao) što je dobra naznaka za njihovu karijeru jer ovako studijski škripe, zvuče preobično, kao da nemaju pravu kemiju. Većina pjesama je žešća, ali s vremena na vrijeme se bend okrene i nešto mirnijim akustičnijim stvarima što daje relativno dobru dinamiku albuma.Album započinje prosječnom pjesmom “Niti“, dok se situacija znatno popravlja sljedećom “Dodiri” koja ima nekoliko zanimljivih prijelaza, dok je “Moje ime” solidna i radiofonična pjesma kojoj nedostaje nešto snažniji refren da bi dobila pravi odjek.

  Kako pjesme odmiču, tako jasno uočavamo da je ljubav glavni motiv u tekstovima i neizbježna je u svakoj pjesmi. Tu se isčitava problem albuma jer je potpuno jasno da se bend previše okreće u krug oko toga, da ne zna na najbolji način izraziti željenju poantu, pa nadam se da će to doći s iskustvom i u trenutku kad će proširiti svoje utjecaje u stihovima.

  Muziku podržava

  S obzirom na brojne hvalospjeve koje su dobivali, moram priznati da sam očekivao znatno jači album. Ovo jest solidno, ali i ništa više od toga. Vidi se da se bend dobro snalazi i u žešćim i u laganijim pjesmama, ali im nedostaje sigurnost u egzekuciji, posebno u nekom nešto jačem refrenu gdje najčešće padaju.

  To se možda najbolje osjeća u bolnoj “Sad još dok volim te” koja započinje u stilu Laufera (nekako me atmosfera najviše podsjetila na “Budi moja voda”) s laganim introm koji nikako da eruptira. Negdje u pola pjesme dobivamo skroz drugu pjesmu s istim tekstom i erupcijom buke, ali i u tom dijelu je sve jednolično, bez nekog jasnijeg izražavanja pojedinog dijela pjesme (čitaj- refrena).

  U zaključku mogu reći da vjerujem da će već sljedećom zgodom Scarlet Notes biti upečatljiviji, posebno ako poneka pjesma s “Naivno srce” napravi svoj dio posla, odnosno ako koja pjesma pohara radijski eter. Ako je ovaj dio istinit da rasturaju uživo, mislim da smo dobili jedan sasvim solidan alter pop-rock za naredne godine.

  Muziku podržava