Nebitan finski napad electro-popom

  900

  Le Corps Mince de Francoise

  Love & Nature

  Datum izdanja: 11.02.2011.

  Izdavač: Heavenly Recordings / Universal Music

  Žanr: Elektronika, Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Take Me To The Mountains
  2. Gandhi
  3. Cool And Bored
  4. Future Me
  5. Hard Smile
  6. Something Golden
  7. We Are Cannibals
  8. Time (Have I Lost My Mind?) (Yeye Aha)
  9. Beach Life
  10. Pumping Heart Shaped Thing

  Iako bi ime dalo naslutiti da Le Corps Mince de Francoise dolaze iz Francuske, njihovo porijeklo ipak je nešto sjevernije, iz Finske, točnije iz Helsinkija, a bend čine dvije djevojke.

  Svakim danom na sve strane frcaju novi bendovi koji spajaju elektro pop, synthove i zarazne melodije u jedno i pokušavaju prodati takvu viziju glazbe, pa je već pomalo nezanimljivo slušati vrlo slične bendove s tek neznatnim varijacijama na temu. Još od vremena brazilskih Cansei de Ser Sexy naovamo, ovakva scena biva sve bljeđa i bljeđa, a u to se većinom uklapaju i Le Corps Mince de Francoise.

  Sve je jasno, Le Corps Mince de Francoise baziraju se na synth-pop-discu kao što to rade i npr. New Young Pony Club, a razlika između ta dva benda je minorna. Oba koriste jednostavne elektronske podloge na koje pokušavaju zalijepiti ponešto gitara, tekstova za razbibrigu i interpretaciju koja bi bila dojmljiva. Pomalo dječji pristup stvaranju pjesama sputava ih da postignu hitoidnost La Roux ili The Ting Tings, pa “Love & Nature” ispada kao nebrušeni dijamant.

  Skladba “Beach Life” mogla bi postati ljetni hitić za jednu sezonu, “Gandhi” svojom prpošnošću možda oduševi i nešto duže vrijeme, ali najbolje skladbe na albumu ipak su “Cool And Bored” koja zvuči kao spoj Gwen Stefani i The Ting Tingsa, te “Hard Smile” koja bi odlično pasala u repertoar Kylie Minogue.

  Muziku podržava

  “Love & Nature” štosan je ljetni albumčić koji nema dublji smisao i o kojem se neće previše govoriti kad završe vrući ljetni dani. Na njemu se nalazi nekoliko potentnih pjesama koje mogu postati potencijalni hit singlovi što će malo produžiti priču, ali nema tu neke prevelike filozofije.

  I bolji elektro disco pop bendovi poput spomenutih Cansei de Ser Sexy i New Young Pony Club imali su brz uspon i još brži pad da bi sad živjeli od eventualne ‘stare slave’, pa vjerujem da se slično sprema i Le Corps Mince de Francoise. Curke su simpatične i vidi se da se dobro zabavljaju, pa se nadam da će najbolje što znaju iskoristiti ovo vrijeme za partijanje, a potom čim prije krenuti s radom na novim pjesmama koje moraju nadmašiti album “Love & Nature” jer četiri-pet pjesama ne čini studijski album već samo EP, a to je pravi format koji bi u ovom trenutku njima odgovarao.

  Muziku podržava