Naporan dan

  1357

  Unsane

  Blood Run

  Datum izdanja: 26.04.2005.

  Izdavač: Relapse / Trolik

  Žanr: Alternative, Hardcore

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Backslide
  2. Release
  3. Killing Time
  4. Got It Down
  5. Make Them Prey
  6. Hammered Out
  7. D Train
  8. Anything
  9. Recovery
  10. Latch
  11. Dead Weight

  Osam godina od posljednjeg albuma pod nazivom “Occupational Hazard”, njujorški noiseri Unsane odlučili su prihvatiti se posla i napokon snimiti novi album. “Blood Run” je težak, naporan i agresivan album i to bez izuzetka: od prve do posljednje stvari uzrokuje teška i ozbiljna oštećenja centralnog živčanog sustava, a također nanosi i privremenu štetu duševnom zdravlju slušatelja te ga toplo ne preporučujem sve do početka studenog.

  Provedite posljednje dane babljeg ljeta spokojno i sretno… Bit će vremena za morbidluk, živčanoću, tjeskobu i ina predbožićna raspoloženja.

  Dakle, kad se naužijete jesenjih plodova, dom prestane smrdit’ po octu za zimnicu, a količina ajvara u špajzi padne na jednu teglu, sjetite se Unsanea. Odlično paše uz sarmu, a još bolje uz želučane tegobe nakon nje. Zamislite ovo: prvi dan još je friška pa nekak’ i ide, drugi dan servira se podgrijana s pire krumpirom, a treći dan su ostale još dvije od prethodnog pa da se ne baci. Frustracija raste…

  Iz dana u dan sarme izgledaju sve veće… Nikad kraja. Ni pas ne žica jer mu je već dosta. Gledate majku i zaboravljate da vam je rod jer se bijes i užas nakon ulaska u wc za nekim od ukućana pretvara u čistu mržnju spram vaše hraniteljice…

  Muziku podržava

  Živci popuštaju… Ustajete od stola, uzimate paštetu iz frižidera i odlazite u dnevnu, ubacujete “Blood Run” – klik, klik, klik: treća stvar “Killing Time“, Spencer urla, sarme eksplodiraju, mama se, prestrašena, stišće uz kuhinjske elemente, pas špura u hodnik, a vi praznite nakupljeni bijes i guštate u pašteti i roditeljskom strahu. Bit će to posljednja sarma te, ali i sljedeće godine, vjerujte mi. Da biste potvrdili svoju dominaciju i učvrstili status za kraj pustite “Make Them Pray“.

  Nakon što mejkate svoj pojnt, nonšalantno se povucite u osamu (nemojte zaboraviti CD, slučajno!) i počnite lagane pripreme za izlazak. Imate još koja četiri sata i stignete se zaista nabrusit’ na široku i šaroliku ekipu gnjavatora, pivoprolivača, gabora, nesretno zaljubljenih cmizdravaca. Njih pregazite s “D Train“, kao i dosadnu babuskaru u Importaneu koja gnavi zbog deset lipa.

  Uđite u klub, birc, park, dječji vrtić, vagon HŽ-a ili već gdje ulazite no, prije toga si odvrtite “Recovery” i smirite se, pobogu. Znam da ste imali naporan dan, ali zato postoje stvari koje će vas opustiti i smiriti. Glazba naprimjer.

  Muziku podržava