Najzreliji album do sada

  2141

  Macy Gray

  Big

  Datum izdanja: 26.03.2007.

  Izdavač: Geffen Rec. / Aquarius Records

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Finally Made Me Happy feat. Natalie Cole
  2. Shoo Be Doo
  3. What I Gotta Do
  4. Okay
  5. Glad You’re here feat. Fergie
  6. Ghetto Love
  7. One For Me
  8. Strange Behavior
  9. Slowly
  10. Get Out
  11. Treat Me Like Your Money feat. will.i.am
  12. Everybody
  13. AEIOU (bonus track)

  Prošle su četiri godine od njenog prethodnog studijskog albuma. Novi producent, novi label i ova poznata soul/r’n’b pjevačica, prepoznatljivog oštrog i grubog glasa – Macy Gray izdala je svoj četvrti studijski album, jednostavnog imena “Big“.

  Već pri prvom preslušavanju albuma osjeti se kako je njen glas nešto mekši od onoga na što smo navikli. Navodno je to rezultat suradnje s will.i.am-om, iz The Black Eyed Peas, koji je ujedno i jedan od producenata albuma. A čitav ovaj album mješavina je raznih glazbenih stilova, gdje ipak najviše prevladava ono u čemu se ova dobitnica Grammyja najbolje snalazi – a to je soul.

  Najavni singlovi “Finally Made Me Happy” i “Shoo Be Doo” prepoznatljivi su soul klasici, u kojima Macy pjeva o svojim osjećajima nakon razvoda braka, te emocionalnom sazrijevanju da postane samohrana majka.

  U već spomenutoj “Finally Made Me Happy” gostuje Natalie Cole, kćerka vrlo poznatog Nat King Colea, te također dobitnica Grammy nagrade. Uz nju gosti na albumu su i Fergie u “Glad You’re Here“, will.i.am u pjesmi vrlo zaraznog refrena “Treat Me Like Your Money“, te također i Justin Timberlake u nešto više funky pjesmi “Get Out“. Justin se također za spomenutu pjesmu prihvatio i same produkcije.

  Muziku podržava

  Uz spomenute pjesme, izdvojila bih još i “Strange Behavior“, u kojoj je tema supruga koja ubija svog muža zbog ‘big insurance policy’. Vrlo neobična tematika za Macy, ali ipak vrlo zabavna pjesma.

  Iako na ovome albumu ne postoji pjesma koja bi mogla postići uspjeh kao što je to bilo s “I Try“, iz 1999.godine, koja je Macy priskrbila svjetsku slavu, ipak je “Big” njen najiskreniji i najzreliji album. Promjena labela, te suradnja sa ‘sveprisutnim’ will.i.am-om urodila je uspjehom i vrlo kvalitetnim glazbenim uratkom.

  Muziku podržava