Najvjerojatnije ćete stisnuti tipku ‘ponovi’

  423

  The Sweet Release of Death

  The Sweet Release of Death

  Datum izdanja: 07.10.2016.

  Izdavač: Subroutine Records / Katzwijm Records

  Žanr: Alternative, Noise, Pop

  Popis pjesama:

   1. The End
   2. Post-Everything
   3. Kitty Swim Club
   4. India
   5. Fox
   6. Smutek
   7. 103
   8. Downstairs
   9. Solaris
   10. Does a Bear Shit in the Woods

  Ponekad ime benda zna otkriti mnogo o bendu, a ponekad samo ime zna biti potpuni flop kad nema veze s glazbom koju bend svira. Mišljenja sam da su The Sweet Release of Death idealno pogodili s imenom.

  The Sweet Release of Death je bend koji dolazi iz Rotterdama i svira noise-pop. To čini odlično i moćno, pa tijekom cijele minutaže njihovog drugog albuma istog naziva kao i bend dobivamo dojam da se radi o zrelim i iskusnim glazbenicima koji znaju što žele i kako je najlakše doći do toga.

  Pjesme u osnovi imaju elemente alternativnog rocka u užem smislu, da bi se potom shoegazingiranim noisom dolazilo do vrlo frenetičnih zvučnih kulisa. Izmjenom laganijih i bučnijih dijelova dobivamo odličnu dinamiku albuma, pa me uopće ne bi začudilo da se ubrzo proslave u matičnoj državi.

  Muziku podržava

  Iako im ime zvuči poprilično mračno, ovaj početak sa ‘sweet’ idealno opisuje materijal kojeg bend predstavlja. Tu dobivaju sve nijanse sive, tek povremeno bend odlazi u ‘čisti mrak’, a koliko sam pohvatao tekstove, jasno je da imaju i mali odmak u njima od ‘standardnog štiva’ koje nas okružuje.

  Tako cijelo izdanje djeluje vrlo zaigrano, raznoliko i pitko, iako bih album preporučio ljudima koji vole nešto teži sound. Nizozemska trojka je fino to ukomponirala u cjelokupnu priču, “The Sweet Release of Death” zvući razarajuće i zbog svoje dužine, najvjerojatnije ćete stisnuti tipku ‘ponovi’, pa ćete se naći u bezizlaznoj situaciji jer ćete odmah doći do “The End”.

  Muziku podržava