Najsuzdržaniji album dosad

  925

  The Go! Team

  The Scene Between

  Datum izdanja: 24.03.2015.

  Izdavač: Memphis Industries

  Žanr: Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. What D’You Say?
  2. The Scene Between
  3. Waking the Jetstream
  4. Rolodex the Seasons
  5. Blowtorch
  6. Did You Know?
  7. Gaffa Tape Bikini
  8. Catch Me on the Rebound
  9. The Floating Felt Tip
  10. Her Last Wave
  11. The Art of Getting By (Song For Heaven’s Gate)
  12. Reason Left to Destroy

  The Go! Team se vratio, barem u studijskom smislu jer kreativno je novi album miljama daleko od onog što su pružali na početku karijere.

  Da se razumijemo, “The Scene Between” je došao četiri godine nakon prethodnika, odnosno nakon izjave da je treći album finalni jer nemaju što dodatnog za reći. Kad preslušavamo nove pjesme, to se jasno i čuje jer album nalikuje na sve dosad objavljeno od strane The Go! Team.Sve započinje otvaranjem limenke i točenjem u čašu, a potom kreće kreativni kaos u kojem se bend ne libi upotrijebili bilo koji zvuk koji im zapne za uho. Generalno, sve je to solidno uklopljeno u pjesme, ali nedostaje onaj faktor koji ih je izbacio u orbitu s genijalnim prvijencem “Thunder, Lightning, Strike”.Pjesme su ovdje, iako podosta kaotičnih glazbenih podloga, zapravo vrlo popične, ali iz njih je oduzeta eksperimentalna srž samo da one budu što više radiofonične. I prije su im pjesme bile takve, ali iz njih nije izuzeta ona kreativna doza ludila koja je ovdje prisutna tek u ‘copy/paste’ metodi.Šteta, jer s uvodne dvije stvari koje jesu komercijalne, očekivao sam da će ostatak albuma krenuti u nekom drugačijem smjeru, ali na žalost to se nije dogodilo. Popične melodije i razne zvučne kulise ponegdje zvuče poput melodičnijih verzija pjesama Morcheebe (“Waking the Jetstream“), a ponegdje kao slatkasti indie-poperi kao u “Did You Know?“, dok jedino s kratrim introima si daju oduška u jačem eksperimentu.

  Ipak, kad sve to usporedimo s radovima sličnih bendova (na pamet mi prvi padnu The Ting Tings), The Go! Team i u ovoj formi ih nadmašuje naveliko. Problem jest što ovaj album uspoređujemo s prijašnjima gdje je sve djelovalo svježje i uvjerljivije, svakim tonom nešto novo i drugačije. Tog tu nema, ali i dalje se jasno vidi vizija benda i radi ono u čemu je uspješan. To je jedan moderan komercijalni mush-up i tu su jedni od glavnih faca, makar i izdali nešto poput “The Scene Between”.

  Muziku podržava