Najslabije ostvarenje Nikki Loudera

  603

  Nikki Louder

  Trout

  Datum izdanja: 15.12.2015.

  Izdavač: Moonlee Records / Založba Radia Študent

  Žanr: Noise

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Don’t Believe Your Own Bullshit
  2. Courage
  3. Feline Blues
  4. CV
  5. Para Cargo
  6. Shareholder
  7. Trout
  8. Salsa Ass

  Novo izdanje noise benda iz Kamnika donosi nam najblijeđu kolekciju dosad u njihovoj karijeri. Šteta.

  Često vidimo da bendovi iz albuma u album napreduju, željni su dosegnuti neke nove ciljeve, ali Nikki Louder su s albumom “Trout” napravili nekoliko koraka unatrag. Sve je tu već dobro poznato i utabano s prošlim albumima, te nema ničeg novog čime bi nas ugodno iznenadili.Štoviše, iznenadili su nas snimkom albuma i produkcijom koja je definitivno ispod standarda koji se očekuje. To zapravo i ne bi trebalo toliko čuditi jer je sve snimljeno live jedne večeri u ljeto prošle godine u Domu Kulture Kamnik.

  Uživo često znaju pjesme biti moćnije i prodornije, ali preslušavajući ovih osam skladbi dobivamo jedan popriličan nesklad kojeg lakše zaboravljamo nego si ga puštamo još pokoji put u stereo uređaju.

  Muziku podržava

  Neke pjesme bi u nešto drugačijem miksu bile i solidne, ali ono što najviše udaljava album od slušatelja (osim same snimke) jest i vokal kojeg se uopće ne razumije što pjeva ili se dere. Time smo dobili skup pjesama okupljenih pod jedan album kao da su ga napravili neki demo manijaci, a ne jedan već dobro uhodan bend na četvrtom albumu.

  U usporedbi s ranijim albumima, jasno je da je “Trout” najslabije ostvarenje benda, ali se isto tako nadam da će biti to odličan povod da pokažu da te iste pjesme mnogo bolje zvuče uživo te da će jednostavno iskoncertirati do besvijesti da dokažu da ovo nije najbolje od njih. Poznavajući im prijašnji rad, siguran sam da su to sposobni napraviti.

  Muziku podržava