Nabrijani rasturači

  1064

  Burning Brides

  Leave No Ashes

  Datum izdanja: 29.07.2004.

  Izdavač: V2. / Dallas Records

  Žanr: Punk

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Heart Full Of Black
  2. Come Alive
  3. Alternative Teenage Suicide
  4. King Of The Demimonde
  5. Century Song
  6. Dance With The Devil
  7. Leave No Ashes
  8. To Kill A Swan
  9. Pleasure In The Pain
  10. From You
  11. Last Man Standing
  12. Vampire Waltz

  Drugi album philadelphijskog sastava Burning Brides pod nazivom “Leave No Ashes” donosi pravu bujicu nabrijanih pjesama žanrovski raspoređenih od ‘punka’, preko Foo Fightersima inspiriranog post grungea, pa sve do tvrdog rocka koji na trenutke prelazi na ‘stoner’ vode u maniri ranog Monster Magneta ili Kyussa. Iako početna “Heart Full Of Black” ne ostavlja baš neki početni dojam te se ulaskom u refren stvara dojam još jednog reciklažnog benda koji nema previše inspiracije, ipak se može ustvrditi da ovdje nije riječ o takvima.

  Iskreno tekstualno pretjerivanje u maniri pravih ‘jebača’ koje zapravo boli k**** za sve, a glavne okupacije su im teme poput vampira, krvi, seksa, droge, rock and rolla te ostalih mačističkih spika koje su zapravo, na neki uvrnut način, prilično simpatične.

  Nazivi pjesama poput “To Kill A Swan“, “Heart Full Of Black”, “Vampire Waltz“… zajedno s gore navedenim temama, mogli bi jednom psihologu biti poprilično zanimljiva tema za neku srednje veliku disertaciju u koju bi slobodno mogao uključiti i u uvodu spomenute bendove sa zajedničkim nazivnikom “Pretjerivanje i sindrom velikog ega”.

  Gore spomenutu primjedbu, dakako, treba shvaćati s određenom dozom šale, a svakako ne kao pljuvanje po albumu. Jer, kako iskustvo kaže, takve teme znaju biti poprilično zanimljive i zabavne, a nije li i zabava jedan od važnijih ciljeva glazbe.

  Preporuka: odlične “King Of The Demimonde“, “Dance With The Devil“, “To Kill A Swan”, od koji je svaka skoro pa malo remek-djelce. A posljednja, jedina s malo slabijim tempom, “Vampire Waltz”, također služi kao odlična odjava sa u gusarskoj maniri otpjevanim krajem. A jedan od ‘gusara’ je i Mark Lanegan.

  Muziku podržava