Mr. Smooth

  791

  The Robert Cray Band

  This Time

  Datum izdanja: 01.01.1970.

  Izdavač: Nozzle Records / Dallas Records

  Žanr: Blues, Soul

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Chicken In The Kitchen
  2. In Can’t Fail
  3. Love 2009
  4. That’s What Keeps Me Rockin’
  5. This Time
  6. To Be True
  7. Forever Goodbye
  8. Trouble And Pain
  9. Truce

  This Time” je posljednji studijski album Roberta Craya, na kojem on ostaje vjeran svom uglađenom soul-blues stilu.

  Album otvara ponešto rustikalniji i tradicionalniji blues “Chicken in the Kitchen“, s duhovitom igrom riječi u kojoj je kulinarskim rječnikom opisana tipična blues priča o lažljivoj i varljivoj ženi.

  That’s What Keeps Me Rockin‘” još je jedna stvar odsvirana u retro stilu, ovog puta je riječ o blues-swingu. S druge strane, “Love 2009” i u naslovu želi istaknuti svoju suvremenost, pa ne čudi što aranžman koketira s hip-hopom i modernim r’n’b-om.

  To Be True” plovi na karipskim valovima, a “Trouble & Pain” je živahni pop-blues po kakvom je Cray poznat. Ostale četiri pjesme su balade, koje zorno demonstriraju kako Craya pojednako karakterizira sklonost soulu kao i u bluesu s kojim ga se obično više povezuje.

  Muziku podržava

  “This Time” tako obiluje Crayevim ukusnim sviranjem gitare, s odmjerenim i čistim notama iz škole BB Kinga. No možda još jači Crayev adut je vokal kojim može otpjevati senzualne sentiše u maniri najboljih soul majstora.

  Album ponekad pati zbog klišejiziranih ljubavnih stihova, a dobro bi radi dinamike došla i još poneka brža stvar, no premda Cray i dalje nema namjeru previše uzburkavati svoj ispolirani zvuk, profinjenost njegovog stila i već opisane jake snage mu nitko ne može osporiti.

  Muziku podržava