Most koji povezuje black i thrash metal

  857

  Byfrost

  Of Death

  Singl

  Datum izdanja: 24.06.2011.

  Izdavač: AFM Records

  Žanr: Black Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. May The Death Rise
  2. Eye For An Eye
  3. Buried Alive
  4. Of Death
  5. Full Force Rage
  6. Shadow of Fear
  7. Sorgh
  8. All Gods Are Gone

  Byfrost je po skandinavskoj mitologiji most koji povezuje Midgard i Asgard, svijet ljudi i nordijskih bogova, a u današnjem svijetu metala ovako se zove bend koji dolazi iz norveške (i svjetske) kolijevke black metala – Bergena.

  Sačinjavaju ga tri čovjeka, R.I.P Maister (bas), HeavyHarms (vokal, gitara) i Alkolust (bubnjevi), na sceni je od 2007., a nedavno su objavili drugi dugosvirajući studijski album “Of Death“, nakon “Black Earth” iz 2009. godine.

  Trajanja 37 minuta, album obiluje mješavinom blacka i thrash metala, kombinira hladne, mračne riffove sa dosta melodija, u HeavyHarmsovom vokalu nema ‘ortodoksnih’ black screamova, nema previše blastbeatova, tako da ga mogu poslušati i oni koji baš i ne vole black metal.

  Razmišljao sam s kojim bendom bi ih se dalo usporediti, i od onih koji su poznatiji široj javnosti Raise Hell bi se donekle dalo usporediti s njima, pogotovo po vokalu i tempu pjesama, koji je umjereno srednje i umjereno brz, a nije se ostalo imuno niti na Bathory, te u zadnje vrijeme aktualnije projekte I i Demonaz.

  Muziku podržava

  Uvodna pjesma “May The Dead Rise” jedna je od udarnih na albumu, obiluje žestinom i poletnim thrash ritmom, a odmah uz bok joj je “Full Force Rage“, koja je komponirana na sličan način. Malo sporije, ali melodičnije su “Shadow of Fear” i “Eye For An Eye“, a jedini ‘izlet u nepoznato’ napravljen je u kompleksnijoj pjesmi “Sorgh“, koja traje šest minuta, a kroz nju se cijelo vrijeme provlači jedan te isti riff, sa jekom koja sve to čini monotonim i malo dosadnim.

  Ako izuzmemo tu pjesmu, imamo sedam sasvim solidnih, bučnih i heavy naslova, koji kao cjelina zvuče dosta dobro i, iako ne nešto posebno, nešto inovativno, tvore jedan u najmanju ruku zanimljiv album. Kao i većina koji dolaze iz tog podneblja, točnije, iz tog grada.

  Muziku podržava