Monstruozna kompilacija metal monstruma

  3566

  Lordi

  The Monster Show

  Datum izdanja: 14.02.2005.

  Izdavač: Noise Records

  Žanr: Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Theatrical Trailer
  2. Bring It On
  3. Blood Red Sandman
  4. My Heaven Is Your Hell
  5. Would You Love A Monsterman?
  6. Devil Is A Loser
  7. Icon Of Dominance
  8. The Children Of The Night
  9. Shotgun Divorce
  10. Forsaken Fashion Dolls
  11. Wake The Snake
  12. Rock The Hell Outa You

  Evo jednog od bendova koje možete ili voljeti ili mrziti. Štoviše Lordi pomalo postaju svjetski fenomen po broju fanova koji je gotovo izjednačen broju ‘mrzitelja’. A odgovor na pitanje zašto je to tako je vrlo jednostavan. Nakon samo dva studijska albuma odlučili su izdati ovaj – “The Monster Show” svojevrsni ‘Best Of’.

  Ponavljam: samo dva albuma!! Halo!?! A što je najgore, još se i hvale kako imaju oko 30-ak već gotovih novih stvari. No, nema veze, fanovi sigurno nisu nimalo uvrijeđeni Lordijevim (mislim na istoimenog frontmena) izjavama da “ovaj album nije za fanove, nego za nove ljude, one koji nikada nisu čuli za njih”. I, ma neee, nije to uopće zbog novaca, ma kakvi. Kako uopće to netko može pomisliti? Druga stvar, Lordi nam dolaze iz Laponije, zemlje Djeda Mraza, pa se mnogi pitaju kome su to prodali 50000 albuma (kojima se toliko hvale) s obzirom na to da im je ovo prvi album izdan međunarodno? Možda sobovima?!

  No, ajde, neću pretjerivati s kritikama, imaju oni i svoju simpatičnu stranu. Njihovi blesavo smiješni kostimi inspirirani hororima i činjenica da nitko u biti nezna kako članovi benda izgledaju bez njih, a i sama muzika koja je mješavina Kissa, Alice Coopera i Rob Zombiea s njihovim osobnim primjesama, čini ih ako ništa drugo, jako dragima. Vrlo catchy, zarazne melodije (pogotovo u pjesmama “Would You Love A Monsterman?“, “Bring It On” i “Icon Of Dominance“) i lyricsi tipa: “Devil is a loser and he’s my bitch” (iz pjesme “Devil Is A Loser”) svakome će ostati u uhu još nekoliko sati iza slušanja (možda ih zato neki toliko i mrze).

  Moram još naglasiti da ovaj album nije preporučljiv onima koji uzdižu do neba solaže i kojekakve ekshibicije na gitarama jer kod ovog benda toga nema. Lordi stvaraju veselu, funny verziju hard/heavy rocka, pa ako trebate nešto živahno da vam popravi tmurni dan, a još niste čuli za njih, obavezno nabavite ovu kompilaciju.

  Muziku podržava