Moderno, moćno, zrelo i zaokruženo

  787

  Werefox

  Das Lied der Maschinen

  Datum izdanja: 04.02.2016.

  Izdavač: Moonlee Records

  Žanr: Alternative, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Orange Red
  2. Triads
  3. Storm Stay Out
  4. Magic Man
  5. I Wanna Swim
  6. Holy Rage
  7. Omnisentient
  8. Divination
  9. Radical C

  Prošlo je tri godine od albuma prvijenca “I Am Memory” slovenske grupe Werefox i sad je jasno da možemo pričati da se događa još jedna vrlo lijepa priča u Deželi.

  U odnosu na prvijenac, na albumu “Das Lied Der Maschinen” se jasno vidi da je bend dodatno napredovao i to u vidu male modernizacije u zvuku, ponajprije približavajući se u pojedinim trenucima The Dead Weather i Bosnian Rainbows. Naravno, tu i dalje možemo čuti Garbage, The Jesus & Mary Chain i druge utjecaje koji su nosili prvi album.

  Usporedbe leže upravo zbog ženskog vokala jer mnogi gore spomenuti bendovi imaju frontmenice. Naravno, time nimalo ne želim umanjivati važnost glazbenog dijela koji je ovdje mnogo dotjeraniji i raznovrsniji, čime smo dobili jedno vrlo kompleksno, a opet zaokruženo i dinamično djelo spremno zaokupiti nešto širu masu u odnosu na prvijenac.Već uvodna “Orange Red” pokazuje se kao vrstan komad alternativnog rocka, dok ju slijedi “Triads” koja najviše duguje tim novim utjecajima, The Dead Weather i Bosnian Rainbows. Upravo u takvim pjesmama Werefox djeluje i najuvjerljivije, kao moćan bend spreman pokoriti ne samo slovensku, već i regionalnu scenu. Naravno, to je u ovom trenutku teško za očekivati, ali s obzirom na materijal kojeg sadrži “Das Lied Der Maschinen”, ne bi me začudio dodatan proboj benda.

  Muziku podržava

  Prvi laganiji moment albuma dolazi s pjesmom “Magic Man“, ponajbolja pjesma albuma je “Holy Rage“, dok je “Omnisentient” nešto što bi malo tko očekivao na ovom albumu jer zvuči vrlo romantično, sentimentalno i pomalo U2-ovski. Sve završava sa skladbom “Radical C” koja dojmljivo zaokružuje sliku albuma.

  Nekako sam dojma da se slovenska scena vrlo slabo prati kod nas te da bi malo tko mogao nabrojati nekoliko grupa koje nam dolaze iz susjedne države. Šteta, jer se propuštaju mnogi dobri bendovi, a Werefox definitivno spada među njih.

  I Am Memory” je bio vrlo dobar album, a “Das Lied Der Maschinen” ga je nadmašio. Novi album Werefoxa spada među bolje regionalne albume alternativnog rocka u posljednje vrijeme zbog čega se nadam da će se priča oko njih zakotrljati u željenom pravcu.

  Bend na “Das Lied Der Maschinen” zvuči moderno, moćno, zrelo i zaokruženo i time nadmašuju mnoge svoje suvremenike.

  Muziku podržava