Moćno predstavljanje

  310

  La Volpe

  Way Away

  Datum izdanja: 26.02.2017.

  Izdavač: DIY

  Žanr: Alternative, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  A Lullaby (for all who wanders)

  Ascending

  Vitium

  Hello Shallow

  All the Same

  T.R.C.

  They Will Sing

  BangBang

  Way Away

  Revolution

  Space Oddity (David Bowie cover)

  Splitski bend La Volpe nastao je 2014., a početkom ove godine izdali su album prvijenac.

  Trojka okupljena oko imena La Volpe gaji jedan alternativni rock zvuk i na njihovom albumu “Way Away” se jasno očitavaju utjecaji mnogih bendova, posebno američke scene ’90-ih, ali i nekih starijih bendova koji su harali scenom u ’70-ima.

  Muziku podržava

  Sve u svemu, album je poprilično zaokružena slika s nizom vrlo ekspresivnih pjesama u kojima su teške i tmurne melodije u prvom planu. Povremeno dobimo odličan presjek tog zvuka sa skladbama poput “Bang:Bang” koja vuče na rane Black Rebel Motorcycle Club.

  Uvodna “A Lullaby (for All Who Wander)” ima intrigantni početak u kojem se instrumenti lagano uključuju i iz neke pseudo folk atmosfere, vrlo brzo postane punokrvna rokačina u kojoj se uz malo jačim producentskim zahvatom mogla napraviti hitčina, da se malo jače istaknuo refrenski dio.

  Upravo u tom dijelu, produkcijskom, uočavaju se manjkavosti jer mnoge stvari nisu do kraja izdefinirane kako bi trebale biti, pa efekt pojedinih pjesama možda ne dolazi do izražaja kako je moglo biti. S obzirom da se radi o nezavisnoj produkciji, jasno je zbog čega je došlo do toga, pa vjerujem da ove pjesme mnogo dojmljivije zvuče uživo, iako i ovako studijski je sasvim solidno.

  Ascending” odlazi 30-ak godina unatrag na američki kontinent, “Vitium” je djelomično posudio motive ranih progresivno-psihodeličnih bendova, a u pripjevu se vraćaju grungeu, dok “All the Same” odlazi u sferu collage rocka.

  Kako idemo kraju, tako album počinje sve više disati i dolazim0 do nešto šarolikijih glazbenih kulisa koje nisu nužno okrenute grungeu i ostalim srodnim žanrovima. Šteta da je “They Will Sing” toliko usporena jer u nekoj bržoj varijanti bi bila prava egzekucija, naslovna “Way Away” djeluje među najzrelijim radovima benda, dok je finale pripalo jedinom kaveru na albumu, pjesmi “Space Oddity” koja u ovakvoj formi zvuči zanimljivo.

  Trojac La Volpe je izašao podosta sneno s albumom prema publici i medijima, ali sad slijedi ona prava stvar, promocija istog. Tu se moraju pokazati da su pravi maheri, pa ne bi trebalo biti pretjeranih problema s njima jer “Way Away” djeluje podosta zaokruženo i moćno.

  Muziku podržava