Moby kao ‘light motiv’

  1968

  Moby

  Go - The Very Best Of... Remixed

  Datum izdanja: 05.03.2007.

  Izdavač: Mute / Dallas Records

  Žanr: Elektronika

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Natural Blues / Katcha Remix
  2. Go /Vitalic Remix
  3. In My Heart / Sandy Rivera Mix
  4. Slipping Away (Crier La Vie) / Manhattan Clique Club Remix
  5. New York, New York / Armand Van Helden Long Version
  6. Bodyrock (Olav Basoski’s Da Hot Funk Da Freak) / Funk Remix
  7. Raining Again / Steve Agnello’s Vocal Mix
  8. Porcelain /Murk Remix
  9. Lift Me Up / Mylo Mix
  10. In This World / Push Vocal Club Mix
  11. Honey / Rollo And Sister Bliss Remix
  12. Beautiful / Benny Benassi Remix
  13. In My Heart / Manhattan Clique Remix
  14. We Are All Made Of Stars / Bob Sinclar Main Vocal Mix)
  15. Go / Trentemoller Remix
  16. James Bond Theme (Moby’s Re-Version) / CJ Bolland Mix
  17. Feeling So Real / Old Skool Mix
  18. Why Does My Heart Feel So Bad / Ferry Corsten Remix
  19. Escaper (Slipping Away) feat. Amaral / Manhattan Clique Remix

  Simpatični ćelavac kojeg znamo pod imenom Moby, nedavno je izdao best of kompilaciju “Go – The Very Best Of“. Sjetimo se samo koliko su “Play” i “18” imali odličnih pjesama, pa kad zbrojimo ostatak s drugih albuma, zaključak je da to izdanje svakako treba imati u svojoj kolekciji.

  Album pod nazivom “Go – The Very Best Of… Remixed“, za razliku od maloprije navedene kompilacije, nije potrebno svakako imati, ali definitivno intrigira svojom pojavom.

  Pošto je tijekom svoje karijere imao jak utjecaj na elektronsku scenu, bilo je samo pitanje vremena kad će izaći nešto ovakvo. Naime, o čemu se točno radi. Skupina poznatih i aktualnih DJ-a (Armand Van Helden, Bob Sinclair, Sandy Rivera, Ferry Corsten, Mylo i Trentemoller, Steve Angello…) je remixirala Mobyja, i to 18 pjesama iz različitih dijelova njegove karijere. Moby ističe kako je zadovoljan odabirom ekipe koja je radila na “Go – Remixed” i uostalom odlično mu zvuči cijeli projekt.

  Ali ipak suštinski gledano, osim što je njegova slika na coveru i što ćete povremeno prepoznati dijelove njegovih pjesama, Moby je ovdje “samo” light motiv za isprobavanje ideja i vještina spomenute skupine DJ-a. Zašto? Zato jer je ipak ovo njihova glazba koja je poprilično različita od Mobyjeve.

  Muziku podržava

  Kod takvih i sličnih projekata ne smeta toliko kad se prati emotivna linija pjesme npr. kad se dinamične stvari napravi drugačija dinamična, ali smeta i ostaje nejasno kad se od prekrasnih laganica kao npr. “Why Does My Heart Feel So Bad” napravi jeftina dance ‘poskočica’.

  Imamo presjek od remixeva koji su naprosto pogodak ‘u sridu’ npr. “Go” (Vitalic Remix), “In My Heart” (Sandy Rivera Mix), “Porcelain” (Murk Remix), “James Bond Theme” (Moby”s re-version, CJ Bolland Mix)), preko solidnih ostvarenja, pa sve do navedenih totalnih promašaja koji se tu nalaze bez nekog meni shvatljivog razloga.

  Najefektnija i definitivno najbolja je nabrijana “James Bond Theme“, koja čak iznenađuje koliko dobro zvuči.

  Bilo bi pretjerano reći da je “Go – Remixed” odličan (jer ipak sam Moby zvuči mnogo mnogo bolje), ali je u svakom slučaju zanimljiva ‘dodatna oprema’ uz ostala Mobyjeva izdanja.

  Muziku podržava