Mirnija strana Snoop Dogga

  3894

  Snoop Dogg

  Ego Trippin

  Datum izdanja: 17.03.2008.

  Izdavač: Geffen / Aquarius Records

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. A Word Witchya! (Intro)
  2. Press Play
  3. SD Is Out
  4. Gangsta Like Me
  5. Neva Have 2 Worry
  6. Sexual Eruption
  7. Life Of Da Party feat. Too Short & Mistah F.A.B.
  8. Waste Of Time feat. Raphael Saadiq
  9. Cool
  10. Sets Up
  11. Deez Hollywood Nights
  12. Whateva U Do
  13. Staxxx In My Jeans
  14. Been Around Tha World
  15. Let It Out
  16. My Medicine
  17. Ridin’ In My Chevy
  18. Those Gurlz
  19. One Chance (Make It Good)
  20. Why Did You Leave Me
  21. Can’t Say Goodbye feat. Charlie Wilson

  U periodu stvaranja svog devetog studijskog albuma naziva “Ego Trippin” vječni no ipak primireni gangsta Snoop Dogg često je naglašavao kako ga je Amy Winehouse inspirirala da potpuno sam, bez ikakvih gostiju, snimi i izda album. To se ipak nije ostvarilo…

  Kako to u posljednje vrijeme inače i biva, kroz studio su prošli razni gostujući pjevači, rapperi, producenti, izvođači općenito, no o svemu tome kroz par redaka kasnije.

  “Ego Trippin” sadrži poprilično bogat broj pjesama, njih 21. Potpuno iskreno, očekivala sam cijeli niz ‘gangsta-wanksta-na-istu-foru-napravljenog’ materijala, uz prepoznatljiv Snoopov način repanja. No uz kvalitetnu ekipu producenata sačinjenu od Teddya Rileya i DJ Quika, to se srećom nije dogodilo.

  Već najavni singl “Sexual Eruption” tj. “Sensual Seduction” u cenzuriranoj verziji, dao je naslutiti da se Snoop na novom albumu poigrao raznim stilovima, te laganim korakom prekoračio granice hip-hopa. Uz to, još je i zapjevao.

  Muziku podržava

  Korak po korak nastale su “Cool“, pop-synth obrada pjesme skupine The Time, “My Medicine“, country-rap stvar posvećena Johnnyu Cashu te već spomenuti prvotni singl albuma. Na prvo slušanje djeluje gotovo nemoguće povjerovati u što se Snoop upustio, ali nakon detaljnijeg preslušavanja pjesme postaju itekako zabavne.

  Stari fanovi ne moraju biti zabrinuti, jer standardne gangsterske, ego-triperske i seksualne teme nisu izostavljene. One su i dalje glavni motiv ovog ‘pjesnika’, no ipak u nešto smirenijim tonovima.

  Takve su “Gangsta Like Me“, na kojoj su gosti Jamie Foxx i Tescia Harris, koja više govori o seksu nego o gangsta stvarima kako sam naziv da naslutiti, zatim “Deez Hollywood Nights“, kao i “Let It Out“, u kojima se Doggy Dogg hvali svojim pothvatima, zahvatima (ne onima u K-1), te lagodnom životu.

  Moram priznati kako sam dosta očekivala od suradnje s Pharrellom u “Sets Up“, no ipak je pjesma, unatoč prepoznatljivom gotovo aritmičnom beatu polovice The Neptunesa, gotovo neusporediva s hitom “Drop It Like It’s Hot“.

  Nešto mirniju stranu pokazao je u “Been Around tha World” i “Why Did You Leave Me“, laganijim ljubavnim pjesmama, te “Can’t Say Goodbye“, u kojoj je ugostio Charliea Wilsona, posvećenu ulicama i kvartovima koji su ga odgojili.

  Snoop D.O. Double G se smirio i napravio relativno lagan i miran album od nekih prethodnika, no nikako dosadan. Isprobao je nove stvari, no niti u jednom trenutku nije pretjerao, a njegov prepoznatljiv stil izvođenja nije izgubio na kvaliteti.

  “Ego Trippin” će mu sigurno priskrbiti more novih fanova, no oni stari neće biti razočarani.

  Muziku podržava