Mind Zoo: Šaranje od balada do gotovo metala

  274

  Mind Zoo

  Temple Of The Heart

  Datum izdanja: 27.03.2017.

  Izdavač: Samostalno izdanje

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Borders
  2. Ride
  3. Rooms (ft. Lovre Bilić)

  Još na proljeće splitski Mind Zoo predstavili su se s kratkim EP-jem “Temple of the Heart“. Nastali su prije dvije godine, a žanrovski su vrlo šaroliki – od baladnog alternativnog rocka pa do metala. Upravo to su i prikazali kroz ove tri pjesme.

  Ponekad je najbitnije ne mariti za druge i jednostavno raditi ono što voliš, kako god to na kraju ispalo. U slučaju Mind Zoo jasno je da dečki vole nešto žešći rock i to se uopće ne libe pokazati. Iako su na albumu samo tri pjesme, bend je pokazao da bi se dobro snašao u mnogih žanrovima. Nadam se da će se kroz sljedeća izdanja više fokusirati na neki određeni, to bi moglo djelovati još i bolje.

  Muziku podržava

  Uvodna “Borders” bazirana je na modern rock i post-grungeu, vrlo dobrog ritma i vokala koji se dere iz petnih žila. Sljedeća “Ride” diže se još koju brzinu više uz thrasherske gitare, dok je završna “Rooms” power balada kojoj ipak nedostaje nešto da bi se istaknula iz mora sličnih.

  Mind Zoo će svakako imati problema u svojoj karijeri ako nastave ovim putem. Prije svega to je engleski jezik koji još uvijek nije legao kod nas, a i sam energični zvuk je zasad previše prošaran različitim utjecajima i nedostaje bolja određenost benda. Ovako to zvuči ‘želimo se svidjeti svima’, a to nažalost danas teško uspijeva, posebno u sferi alternativnije scene.

  Bilo kako bilo, “Temple of the Heart” je dobar temelj na kojem se može dalje graditi karijera. Vidi se da bend nije sklepan jučer i da su odmah išli nešto snimili, već ima potencijala za nešto više. Koliko više? Vrijeme će pokazati.

  Muziku podržava