Millencolin: Nazovi M radi melodije

  544

  Millencolin

  S.O.S.

  Datum izdanja: 15.02.2019.

  Izdavač: Epitaph Records

  Žanr: Pop, Punk, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. SOS
  2. For Yesterday
  3. Nothing
  4. Sour Days
  5. Yanny & Laurel
  6. Reach You
  7. Do You Want War
  8. Trumpets & Poutine
  9. Let It Be
  10. Dramatic Planet
  11. Caveman’s Land
  12. Carry On

  Švedski pop-punk-rock veterani Millencolin tijekom karijere su nerijetko mijenjali zvuk, ali s devetim albumom nastavili su tamo gdje su stali na osmom – i to nije loša stvar.

  S.O.S.” melodična je bomba s pop i rock naglascima, ali pulsirajućim punk duhom. Sve po čemu su Millencolin poznati, uz neku mini zvukovnu varijaciju, tu je. Energija, brzina, baladičnost, emocije, samospoznaja, vrckavost, sladunjavost i nakrivljeni švedsko-engleski – sve je prisutno.

  Muziku podržava

  “Sour Days” i “Nothing” su nešto najzaraznije izašlo iz švedskog Soundlab studija i pri samom vrhu top ljestvice Millencolin brojeva te uz “Reach You” najbolje pjesme na albumu.

  Cjelokupna produkcija je svježa, hrskava i taman dovoljno čista – Nikolin emotivni naglasak, Larzovo torpediranje na bubnjevima, Färmove solažice i Ohlssonov Fender, uz manjak bas gitare, dolaze do svojih pet minuta istovremeno zadržavajući visoku sinergiju. Dječji zbor u naslovnoj pjesmi i vokalni efekt na “Yanny & Laurel” mogli bi spasti pod eksperimente, ali nisu ništa strano ili originalno.

  Svaki pa i ovaj Millencolin album automatski se uspoređuju s onim najboljim – “Pennybridge Pioneers” iz 2000. godine, jednoj od najpriznatijih ploča žanra. Ta usporedba je nezahvalna pa ću ja samo reći kako je “S.O.S.” najkonkretnije, najžešće i najmilenkolinovskije Millencolin izdanje zadnjih 14 godina – znači, svakako vrijedno pažnje.

  Muziku podržava