Mediteranska vožnja bez većih iznenađenja

  1235

  Eros Ramazzotti

  Noi

  Datum izdanja: 13.11.2012.

  Izdavač: Universal Music

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Noi
  2. Un angelo distesso al sole
  3. Questa nostra stagione
  4. Io sono te
  5. Fino allestasi
  6. Abbracciami
  7. Bala solo la tua musica
  8. Infitamente
  9. Polaroid
  10. Sotto lo stesso cielo
  11. Una temspesta di stelle
  12. Testa o coure
  13. Cosi
  14. Solamente uno

  Noi“, u prijevodu “Mi”, dvanaesti je studijski album internacionalno vjerojatno najpoznatijeg talijanskog pjevača Erosa Ramazzottija.

  Na njemu, kao i na prijašnjim projektima, Ramazzotti umješno kombinira empirijski utvrđene šablone mediteranskog popa i moderne muzičke sastojke u cilju da zadrži stečenu pažnju publike koja voli pop glazbu s top lista i nesklona je mijenjanju voljenih pjevača.Već površnim preslušavanjem može se utvrditi sljedeće: Eros se služi istim trikovima kakvi se mogu vidjeti kod Gibonnija (ili obrnuto) – bogatstvo svih mogućih zvukova (neki bi rekli barokna produkcija), upotreba rappera na mjestima gdje to i nije najpametnije, višejezične pjesme s barem jednom kiticom na engleskom, govorancija nekakvih stihova samopomoći koji se mogu čuti u Oprah Show…

  Takvi se štosovi mogu i ne moraju svidjeti – očito se dobrom dijelu publike dopada, iako česta upotreba takvih trikova djeluje kao da se htio maskirati nedostatak inspiracije. Kao glavni Erosov forte možemo spomenuti prepoznatljiv glas, te njegovu sposobnost preživljavanja u divljini show businessa: može izbaciti nekoliko dobrih singlova čak i kad mu je inspiracija na rezervi. “Noi” također sadrži nekoliko potencijalnih hitova, ali i pjesama koje samo popunjavaju prostor.

  Muziku podržava

  Početak albuma “Noi” je jak: naslovna pjesma odmah udara u glavu kao i svi Erosovi klasični singlovi, zatim slijedi “Un angelo distesso al sole“, koja cementira početan dobar dojam. “Fino all’estasi” vrlo je dobar duet s Nicole Scherzinger u kojem partnerica nadopunjuje Erosa i dramaturški podiže pjesmu.

  Druga polovica ploče doima se slabijom nego prva, iako i ona krije neke lijepe pop pjesme: “Cosi” je klasična balada ogromnog refrena s opernim pjevačima koja će na koncertima izmamiti upaljače, odnosno ajfone u zraku i bolji je završetak albuma nego “Solamente uno“. Ramazzotti pokazuje boljku da pod svaku cijenu želi zvučati moderno i ta mu se tendencija u više navrata obija o glavu.

  “Noi” je album kojim Ramazzotti nastavlja uspjehe kod svoje publike. Novi slušatelji će možda biti osvojeni idućom prilikom.

  Muziku podržava