Mark, slobodno poludi još jače!

  834

  Tremonti

  Cauterize

  Datum izdanja: 04.06.2015.

  Izdavač: Fret12 Records

  Žanr: Groove, Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Radical Change
  2. Flying Monkey
  3. Cauterize
  4. Arm Yourself
  5. Dark Trip
  6. Another Heart
  7. Falling Again
  8. Tie the Nose
  9. Sympathy
  10. Providence

  Creed je već podosta popljuvan, a nakon Stapovih psihičkih slomova čak i pokopan, Alter Bridge polako postaje stigmatiziran Kennedyevom sveprisutnošću i iskakanjem iz paštete (osim Slasha, sad će i on davit kantautorskim solo albumom), pa Tremonti nastavlja onime što mu najbolje paše – u svoje masne riffčuge ubacit će svoje ljubavi prema Dimebagu i heavy metalu.

  I nastat će “Cauterize“, navodno samo prvi dio duplog albuma. Frende, ako ih nisi izdao zajedno u isto vrijeme i za neku normalnu cijenu – to nije dupli album! Muzički biznis bla bla bla, nitko ne kupuje albume, a kamoli duple bla bla bla… E pa, ako ga se usudi izbaciti jedan Periphery i ako u njih vjeruju veliki poslovni mačci iz Iron Maidena, onda se ni ti nemaš razloga izvlačiti. No, dobro, “Cauterize” je sam za sebe pravi logični Tremonti, krcat njegovim potpisom, masnim gitarama i njegovim post-grunge vokalom. To što me ne može više iznenaditi kao njegov prvi album, jedini je razlog što ni hvalospjevi neće biti glasniji. Odmah “Radical Changepokazuje da su ovakvi deatherski ritmovi bliži bilo kojem skandinavskom bendu nečitljivog logoa nego ijednom njegovom matičnom bendu, samo što svojim melodijama i aranžmanima radi odmak od nečega što bi prošlo u tom ekstremnijem svijetu.

  Nađe se tu fillerčića (“Falling Again“), nađe se i power balade kakvu (“Dark Trip“), čini mi se, može napisati svaki rock bend, ali ima tu i heavy bisera (“Tie the Nose“). Tek pred kraj albuma usudio se otići malo dalje od popastične strukture, pa su “Sympathy” i “Providence” epski pečat na sve što je radio i što radi.

  Muziku podržava

  Drugi dio ovoga, što će se zvati “Dust” izlazi nekad za par mjeseci i čini se da će biti jako slično i s minimalnim aranžersko – rockerskim odmacima. I sada, nakon drugog albuma, počinje mi biti žao što čovjek ne popizdi i ne složi neki ludi kaos!

  Npr. kad je tek počeo razmišljati o nečemu pored Creeda i Alter Bridgea, pričalo se o projektu Downshifter u kojem bi pjevao Jamey Jasta iz Hatebreeda, a bubnjao Joey Jordison in Slipknota. O Bože, kakva bi to tek bomba bila!

  Muziku podržava