Margo Price: Potvrđeni stav i osjećaj za country

  252

  Margo Price

  All American Made

  Datum izdanja: 20.10.2017.

  Izdavač: Third Man Records

  Žanr: Country

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Don’t Say It
  2. Weakness
  3. A Little Pain
  4. Learning To Lose
  5. Pay Gap
  6. Nowhere Fast
  7. Cocaine Cowboys
  8. Wild Women
  9. Heart of America
  10. Do Right By Me
  11. Loner
  12. All American Made

  Debitantskim albumom “Midwest Farmer’s Daughter” Margo Price pobrala je dosta hvalospjeva glazbene kritike, ali i nagrade Americana Music Honor & Award za najboljeg novog izvođača, Ameripolitan Music Award za honky tonk izvođačicu, UK Americana Award za internacionalnu pjesmu godine (“Hands of Time”) i American Music Prize za najbolji debitantski album. Izdanje je to koje je svojom kvalitetom odskakalo od većine country albuma te godine, no gledano i šire album se iskristalizirao kao jedno od najboljih izdanja 2016. Nakon samo godinu dana Price je izdala svoj drugi album, “All American Made”, također na etiketi Third Man Records. Album su producirali Matt Ross-Spang, Alex Munoz, Margo Price i Jeremy Ivey.

  “All American Made” nastavlja tonovima i bojama prethodnika, s tim da je još ozbiljniji, konkretniji i iskreniji. Klasični toposi i teme countryja, odnosno onaj ‘osjećaj’ o kojemu je govorio glazbeničin uzor Waylon Jennings, prisutan je u potpunosti. Margo Price ima stav i osjećaj za country, što je dokazala i ranije, no aktualni album produbljuje intimno ispovijedanje te ga povezuje s političkim momentom, koji pak nikad nije u fokusu, i time daje albumu na aktualnosti i važnosti.

  Muziku podržava

  Iskrenost kojom odiše ovo izdanje nije agresivna i sirova jer senzibilitet glazbenice balansira između direktnosti i zatvorenosti. Kada se tome doda njezin topli i svijetli vokal, teško je oduzeti pjesmama nježnost i suptilnost. U tom je smislu prvijenac bio tematikom više usmjeren na destruktivnije motive, dok su na “All American Made” tekstovi zreliji, jednostavniji i bremenitiji ozbiljnijim temama.

  Uvodna “Don’t Say It” klasična je honky tonk numera koja pokazuje autentični stav Margo Price. Vokal raskošniji no inače daje posebnu draž, što se pretače u sljedeću pjesmu “Weakness”, kojom album već polako zakreće ka sentimentalnim tonovima. Intimnost i autobiografski elementi najviše se očituju na “A Little Pain”, koja bi mogla biti najveći hit albuma jer i zvukom i tekstom pogađa klasičnu country priču.

  Duet s Willijem Nelsonom poseban je moment na albumu – dirljiva, emotivna i iskrena “Learning To Lose” pokazuje sav čar countryja Margo Price, a Willie Nelson podiže sve na još veću razinu.

  “Pay Gap” i “Wild Women” politički su momenti albuma, kao i “Heart of America”. “Cocaine Cowboys” još je jedna honky tonk poslastica u drugoj polovici albuma, dok je zatvaranje ostavljeno naslovnoj “All American Made”.

  Margo Price napravila je još jedan kvalitetan album te postavila letvicu dosta visoko za ostale izvođačice sličnog izraza i stila, no bitnije je od toga da potakne stvari da takvih izvođačica bude više.

  Muziku podržava