Malo je ovakvih albuma danas

  1007

  Breakdown!

  Traveling Medicine Show

  Datum izdanja: 21.09.2015.

  Izdavač: Self-released

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Inquisitor
  2. Rollin’ in the Mud
  3. Get Blood Out of Stone
  4. Traveling Medicine Show
  5. Lay It Out on Me
  6. Sugarpill Kiss
  7. Auditors of Reality
  8. Shout at the Mountains
  9. Coccinellidae

  Zabočki retro/modern rockeri Breakdown! početkom jeseni izdali su svoj album prvijenac “Traveling Medicine Show” i to onako kako danas sve više bendova radi, samostalno preko Bandcampa.

  Naravno, tako je teže doći do ciljane publike jer vas nitko ne gura, ali malo po malo četvorka dolazi na mjesta koja joj pripadaju kao jednom od zanimljivijih bendova mlađe generacije.

  Istina, sam zvuk koji su nam pružili na “Traveling Medicine Show” nam je već dobro poznat jer su ujedinili početke rock glazbe s trenutnim trendovima, ali sve ipak zvuči zanimljivo i moćno, vjerojatno je uživo još i bolje.

  Muziku podržava

  Iz tih razloga, najlakše bi ih se moglo usporediti sa ‘sjevernjacima’ iz benda Jam Ritual jer gaje poprilično slične uzore, generalno, to je sve od Led Zeppelina do The White Stripesa s najčešćim posjetama američkoj alternativnoj rock sceni, ali i skandinavskoj od prije 15-ak godina kad su žarili i palili bendovi poput The Hellacopters.

  Uvodna “Inquisitor” me iz nekog razloga najviše vuče na radove The Black Crowese jer je to mješavina country rocka, southern rocka i hard rocka (u drugom dijelu skladbe), a do nje je postavljena “Rollin’ in the Mud” koja kreće u stilu ZZ Topa, da bi s nešto mekšim refrenom s ponavljanjem naslova pjesme približili se srednjostrujaškim bendovima.Nakon nekoliko predvidljivijih pjesama gdje se nisu pretjerano trudili maknuti od svojih glavnih uzora, dolazi singl “Lay It Out on Me” koja definitivno ima radiofoničan faktor, ali i kod nje se osjeća manjkavost jačeg refrena. Odmah do nje se nalazi i drugi jaki moment albuma, slatkasta “Sugarpill Kiss” koju će najviše zavoljeti ‘indiejaneri’, a vjerojatno i ženski dio populacije.

  “Traveling Medicine Show” nije revolucionaran album, ali malo je takvih danas. Dečki su se primili onog što najbolje znaju i zato su pružili vrlo solidan album koji će mnogima legnuti na prvu. Ima tu dobrih pjesama, ima i nekoliko koje ćemo brzo zaboraviti, ali to je ionako tip glazbe koja se najbolje osjeti uživo.

  Muziku podržava