Mali bend za velika osvježenja

  588

  My Jerusalem

  A Little Death

  Datum izdanja: 24.06.2016.

  Izdavač: Razor & Tie

  Žanr: Alternative

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Young Leather
  2. Rabbit Rabbit
  3. It’s Torture
  4. No One Gonna Give You Love
  5. Done and Dusted
  6. Flashes
  7. Dominoes
  8. Eyes Like a Diamond Mine
  9. Candy Lions
  10. Jive for Protection
  11. Young and Worthless
  12. Chrysalis

  My Jerusalem bend je koji je već prvim albumom privukao pažnju.

  Osnivač Jeff Klein svirao je s The Twilight Singers i The Gutter Twins prije negoli se odlučio za nešto drugo. My Jerusalem izdali su jedan EP i tri albuma, s aktualnim “A Little Death“.Pored Kleina, bend čine Jon Merz, Kyle Robarge i Grant Van Amburgh. Prvi album iz 2010. “Gone for Good” bio je na tragu i utjecajima Kleinovih bivših bendova, ali ipak s jakom notom post-punka, a s drugim “Preachers” (2012.) otišli su u još mračnijem, darkwave stilu.“A Little Death” odista je jak i zanimljiv album. Zvukom i stilom je post-punk i darkwave, s prekrasnim baritonom Jeffa Kleina, izraženim gitarama i mračnim dionicama te vas sve to navodi da vrtite album u nedogled. Priča s ovim bendom je da sviraju nešto drugačiji post-punk koji nije toliko intenzivan u smislu gitarističkih dionica. One su odmjerenije i suptilnije pa ne prevladavaju u potpunosti. Svi su instrumenti u lijepoj koheziji, a sve to začinjeno prekrasnim, snažnim vokalom.

  Istina je da su s ovim albumom malo ublažili mrak prethodnika i više se usmjerili na rockerskiju notu, ali i dalje je to zakukuljeno u tamne tonove, kao u “Flashes” i “Young and Worthless”.

  Muziku podržava

  Najveći hit albuma je “No One Gonna Give You Love“, prekrasna post-punk numera sa snažnim i upečatljivim refrenom. Negdje je na pola puta između balade i himnične pjesme, ali zvuči upravo kako bi trebala zvučati alternativna hitoidna stvar.

  It’s Torture!” i “Dominoes” najsnažnije su i najviše eklektične stvari u kojima vokal Kleina dolazi do klimaksa. Njegov vokal savršen je za ovakve stilski mračnije pjesme, što dokazuje u svakoj numeri i zanimljivo je kako može izvući i laganije i žešće stvari.

  “A Little Death” jako je kvalitetno izdanje na kojem gotovo nema slabe stvari te su sve hitoidne i upečatljive. Album se može slušati na repeat da ne dosadi jer ima potencijal koji se ne troši tako lako i brzo. My Jerusalem možda jest mali bend, ali ovim albumom će definitivno privući pažnju na sebe jer sviraju tako poznatu glazbu, za koju se čini da ste već sve čuli, a onda se dogodi ovakav album i dokaže da je osvježenje uvijek moguće.

  Muziku podržava
  Stisni