Macho tip, nema šta!

  1900

  Flo Rida

  R.O.O.T.S.

  Datum izdanja: 08.04.2009.

  Izdavač: Atlantic / Dancing Bear

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Finally Here
  2. Jump (feat. Nelly Furtado)
  3. Gotta Get It (Dancer)
  4. Shone (feat. Pleasure P)
  5. Right Round
  6. R.O.O.T.S.
  7. Be On You (feat. Ne-Yo)
  8. Mind On My Money
  9. Available (feat. Akon)
  10. Touch Me
  11. Never
  12. Sugar (feat. Wynter)
  13. Rewind (feat. Wyclef Jean)

  Flo Rida je reper koji je vjeran svom glazbenom izričaju. “R.O.O.T.S.” se previše ne razlikuje od prvog albuma “Low”. Uzimajući u obzir da je reper proveo svoju mladost po turnejama s 2 Live Crew, ‘party koncept’ pjesama ostala je kao glavna tema njegovih pjesama.

  Na albumu je nanizao poznate ‘face’/hitmakere kao što su will.i.am. i Akon (“Available“), Timbaland (“Touch Me”), Wyclef Jean (“Rewind“), Ne-Yo (“Be On You“) te Nelly Furtado (“Jump”) umjesto da se potrudio malo svojega ‘ja’ dati cijelom ovom miksu.

  Nakon uspjeha prvog albuma i ogromnog hita “Low”, Flo Rida se vratio s ovim albumom koji dobro stoji na glazbenim ljestvicama. Hit je postala pjesma “Right Round” koji je trenutno #1 BB Hot 100 ljestvice. Drugi singl je “Sugar” koji se već nalazi na #20 BB Hot 100 ljestvice.

  Sve ta velika imena, a album je prosječan. Svakako tu ima dobrih beatova zahvaljujući maestralnosti will.i.am-a i ostalih, ali Flo, kao što sam već napomenula, ostaje dosljedan stilu koji je započeo s prethodnim albumom. Ako ste fan Flo Rida, nećete biti razočarani, a ako niste, poslušajte album, pun je komercijalnih hip-hop pjesmica.

  Muziku podržava

  “R.O.O.T.S.” aka Route Of Overcoming The Struggle otvara “Finally Here” gdje priča o iščekivanju predivnog sretnog dana s kojim će nestati svi novčani problemu. Sa stihom “Money not growing on trees“, cijela stvar zvuči klišeizirano. Slijedi energični “Jump” na kojoj ugošćuje Nelly Furtado i koja će uskoro postati singl.

  Tema cijelog albuma je zapravo reperova stabilnost u velikom svijetu hip-hopa. Ne tvrdi da je najbolji reper svih vremena i da je u muzici samo radi dobre zabave.

  Singlovi kao da su birani nasumično pa mi se čini da će samo vrijeme pokazati može li Flo Rida s takvim pjesmama preživjeti u mainstreamu hip-hop muzike. Album ima još jedan nedostatak, a krivnja pada na njegove pokušaje da na album ubaci ‘real talk’ tj. normalno pričanje. Zatvara ga uz asistenciju Wyclefa u pjesmi “Rewind” i to je ono što biste trebali i pokušati, samo da izbjegnete slušanje navedene pjesme.

  Flo provodi više vremena raspravljajući o ženskim pozadinama nego repajući o svojoj prošlosti i žalosno da je to ono što je još najbolje na ovom ‘testosteronskom’ albumu. Ako se ne možete naslušati macho stihova onda samo prebacite pjesmu na “Touch Me” u kojoj možete u back vokalima raspoznati ženske sintetičke glasove koji konstantno ponavljaju naslov ove pjesme. Ili možda na “Shone” gdje Flo priča o guranju svojih genitalija u ženska usta.

  Zaključno, na albumu nema ničeg specijalnog što već nismo bezbroj puta čuli. Žene su lijepe, on želi spavati s njima i to radi nerijetko. Sve to govori da ga novac čini vrlo popularnim i uspješnim među ženama, budući da privlačnost sigurno ne izlazi iz njegovih neatraktivnih i nemaštovitih stihova.

  Muziku podržava