Uspavanka gospodina Luula

  1141

  Luul

  Prevelika očekivanja

  Datum izdanja: 06.09.2018.

  Izdavač: više manje zauvijek

  Žanr: Indie Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Déjà vu
  2. Nikad više
  3. Svi se oko mene čine tako sretni
  4. Daj mi barem jednu priliku
  5. Bez tebe
  6. Ponedjeljak 7am
  7. Da bar znam
  8. Nju nije briga
  9. Prevelika očekivanja
  10. Samo zatvori oči i slušaj

  Taman prije skoro godinu, u KSETu se odvijao Svemirkov dernek, dok je predgrupa bila Luul. Inače, Luul je Ivan Lulić, a za taj koncert je napravio bend s još tri prijatelja. Kako je to tada zvučalo, tako to zvuči i sad na albumu prvijencu.

  Ako je netko promašio predgrupu, onda je to bio Svemirko jer Luul ni po pjesmama, ni po energiji ne može zagrijati fanove. Ipak, sličnosti postoje, a to je isti diskograf više manje zauvijek i psihodeličan retro pop zvuk. I dok Svemirko najčešće vozi u trećoj do petoj brzini, Luul se zadržava u prvoj, a često i baci u rikverc.

  Muziku podržava

  Prošlogodišnji “Nadam se da ovo nije kraj EP” je djelovao kao fini temelj za sljedeće radove. I dok se na tri pjesme nije mogao dobiti toliki dojam dosade, ovako na ‘dugometražnom’ materijalu to ipak previše dolazi do izražaja. Baš kao i kod u našim krajevima ultra popularnih Cigarettes After Sex, tako i Luul ima sličan problem. Ako čuješ jednu pjesmu solo, to možda i ne djeluje loše, ali ako čuješ dvije-tri dolazi do zamora slušatelja, a kad to produžimo na cijeli album, onda panično uzimamo daljinski u ruke i bjesomučno tipkamo na sljedeću pjesmu. A sljedeća pjesma je identično letargična kao i prethodna…

  Super mi je stvar da se Lulić samoironično poigrava s naslovima pjesama, ali i svojim izdanjima, pa tako i sam naslov “Prevelika očekivanja” djeluje dosta zabavna šala. Ne znam tko je imao ‘prevelika očekivanja’, ali je jasno da je rezultat pravocrtna linija u kojoj se malo što ističe. Kad čuješ jednu pjesmu, kao da si čuo cijeli album, bez nekih jasnih crta i vizija za ikakvo imalo istraživanje.

  Ipak, takve stvari prolaze, najbolji primjer je ranije spomenuti bend koji je uz odlično ime Cigarettes After Sex spojio svu dramu svijeta, pa se mnogo emocijalno slabije mladeži navuklo na to. Kod Luula nema takvog faktora, on je samo blijedi psihodelični dream poper koji je ubio svakog slušatelja svojim pjesmama. Kako uzaludno potrošeno vrijeme… A kakvo bi tek bilo ako bi Luul otvorio sljedeći koncert Cigarettes After Sexa… Uspavanka samo takva.

  Muziku podržava