Ludovik Material odmah dokazali da mogu visoko

  1463

  Ludovik Material

  Passion for Red

  Datum izdanja: 01.01.1970.

  Izdavač: Kapa Records

  Žanr: Eksperimental, Elektronika

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Passion for Red
  2. Made In
  3. Almighty
  4. Večerni program
  5. Gun
  6. Come
  7. Heart for Sale
  8. Kraljević Marko

  Ludovik Material postoje od svibnja 2011., a godinu dana kasnije izdali vrlo dojmljiv i zanimljiv album “Passion for Red” koji je lišen svih žanrovskih odrednica.

  Ipak, da stvar pokušam barem malo pojednostavniti, evo neke osnovne definicije što je to Ludovik Material.

  Ludovik Material su slovenski trojac koji se bavi eksperimentalnom glazbom u kojoj su spojili trance momente s post punk i dance punk elementima (ponajprije ubitačnim bubnjem) u jednu vrlo zaraznu cjelinu koja oduševljava na prvu.Takvim spajanjem, Ludovik Material su se pokazali kao jedan od najdojmljivijih bendova koji trenutno dolaze iz Slovenije, a vjerojatno i šire jer zvuče vrlo moderno, kao da je Berlin otkrio Britaniju, plesno, dinamično, ritmično, urnebesno…

  Ženski vokal također daje veliki obol cijeloj priči jer je ponekad vrlo zavodljiv, a ponekad totalno opičen kao u pjesmi “Made in“, pa vidimo da je bend jako dobro pokriven na svim pozicijama; Matija Dolenc je zadužen za elektronski dio, Jernej Koren bubnja, dok je Tina Perić vokalistica.

  Muziku podržava

  Većina pjesama su vrlo bučne i neurotične, a nekoliko njih je totalna suprotnost, poput “Almighty” koja zvuči kao trip-hop psihodelija. Ipak, glavni aduti su brže pjesme poput naslovne, već spomenute “Made in” ili “Večernji program” koja zvuči kao da su udružili snage Pendulum i Lollobrigida.

  Stvarno živimo u lijepim vremenima gdje vas na svakom koraku može iznenaditi odlična glazba i ona je na dohvat ruke. Još do prije desetak godina smatrao sam da Slovenija i nema baš razvijenu glazbenu scenu, dok nisam otkrio njihov alternativniji dio koji me iz dana u dan iznenađuje, ali tako je i u cijeloj našoj regiji, ono najbolje se događa van medijskog prostora.

  “Passion for Red” je dokaz da i u ovim krajevima ima kreativnih luđaka spremnih se poigrati različitim žanrovima i pružiti svjež dašak glazbenoj sceni. Hrabro poigravanje donijelo im je jedan od najupečatljivijih regionalnih albuma u posljednje vrijeme, pa me zanima kako će dalje nastaviti jer već i s ovim vidimo da mogu stvarno jako mnogo.

  Muziku podržava