Loš početak za mlade emo-punkere

  1236

  Pretty Girls Make Graves

  Good Health

  Datum izdanja: 30.08.2004.

  Izdavač: Matador Records / Dallas Records

  Žanr: Punk

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Spekaers Push The Air
  2. If You Hate Your Friends, You’re Not Alone
  3. Sad Girls Por Vida
  4. The Getaway
  5. More Sweet Soul
  6. Ghosts In The Radio
  7. Bring It On Gold on Pond
  8. By The Throat
  9. 3 Away
  10. Modern Day Emma Goldman
  11. Liguid Courage
  12. Head South
  13. +bonus

  U moru punkoidnih izdanja kojima nas zasipaju razni izdavači našao se i jedan CD koji se uglavnom po ničemu ne razlikuje od mnogih bendova danas prisutnih na toj sceni. Pred vama je izdanje koje u mnogo toga zaostaje za vodećim bendovima ovakvog kova. Iako se glazba Pretty Girls Make Graves kreće između dvaju bendova – Ten Foot Polea i Get Up Kidsa, koji su sigurno utjecali na nastanak ovog albuma jer se primjećuje velika sličnost u svim elementima albuma, također je na površinu isplivala i zastarjelost materijala.

  Naime, “Good Health” je snimljen 2001.g., a objavljen je tek sada, što vam govori o kakvom je materijalu riječ. No recimo nešto o samom albumu. Kao što sam već rekao gore velika je sličnost ovoga benda sa spomenutim bendovima tj. sa melodičnim hardcoreom i emo hardcoreom koji sviraju ta dva benda.

  I dok sam slušao ovaj album, također sam u playlistu ubacio i album “Something To Write Home About” Get Up Kidsa te “After The Eulogy” Boy Sets Firea i zapravo je šokantna sličnost između ovih naslova i ovog o kojem sada vama pišem. Čini mi se da su dečki i cure (da, vokal je žena) previše slušali gore navedena izdanja dok su snimali album, tako da su nesvjesno (ili svjesno, ne ulazim u takve rasprave) snimili album koji jako podsjeća na prije spomenute. No da ja zbilja pustim to više i da se ufokusiram na album!

  Muziku podržava

  Album je rađen u klasičnom punk duhu, dakle da se veliki broj pjesama (u ovom slučaju 12+1bonus) smjesti u mali vremenski period (42min). Energija koju ovo izdanje nudi je prilično prosječna, tako da ni u tome nisu uspjeli nadići svoje ‘idole’. Što se tiče sviračkog rada na albumu tu su prilično vješti te je očito da je bend dobro usviran te da vokalistica može odpjevati svoje vokale bez problema, što je jedina pohvala ovom albumu. Što se tiče tekstova oni pak variraju od političkih do zajebantskih što je bilo za očekivati, no niti jedan mi nije posebno privukao pažnju. Također na izdanju postoji i video spot glavne i uvodne pjesme na albumu “Speakers Push The Air” koji mi se stvarno svidio i koji me možda najviše oduševio. Naime spot je rađen totalno amaterski, s kadrovima grafita, nekakve polulude medicinske sestre te muškog vokala benda obučenog u zeca što me od srca nasmijalo i rastužilo u isti mah. Rastužilo me je jer su PGMG bend koji u sviračkom smislu ima kapacitet i mogućnost da iznese van u svijet izdanje koje će biti nešto novo i inovativno u punk glazbi, a izbjegli su priliku da to naprave.

  Ovo novo izdanje je u principu jako staro i koje vuče svoje inspiracije iz albuma koji su nastajali krajem ’90-ih godina prošlog tisućljeća i izdanje koje je propustilo priliku napraviti promjenu. Ukoliko ste fan Get Up Kidsa ili Boy Sets Firea, nabavite si ovo izdanje, ali ono što ćete dobiti je samo kopija tih bendova, a ne nešto novo i originalno.

  Muziku podržava