Ljubavna priča dame i kauboja dobro će poslužiti svrsi

  484

  Emma Ruth Rundle & Jaye Jayle

  The Time Between Us

  Datum izdanja: 24.02.2017.

  Izdavač: Sargent House

  Žanr: Alternative

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. The Distance
  2. To Fold in England (Hours)
  3. Hand of God (acoustic version)
  4. About Time You Came to Me
  5. Unnecessarily
  6. Hope Faith County

  Nakon što je prošle godine izdala svoj treći album, “Marked for Death“, kojim je potvrdila svoj veliki talent, Emma Ruth Rundle ove je godine izdala zajednički EP s Jayeem Jayleom.

  Jaye Jayle projekt je Evana Pattersona iz Young Widowsa, koji je svježe potpisan na kuću Sargent House, za koju izdaje i Emma Ruth. “The Time Between Us“. sadrži pjesme koje su ‘viškovi’ s regularnih izdanja dvoje glazbenika, tri Emmine pjesme i tri Jayeove.Prva asocijacija su Chelsea Wolfe i King Dude te njihovo zajedničko izdanje, s obzirom da je i Chelsea potpisana za Sargent House. Ovakav potez izdavačke kuće svakako je promišljen i služi da promovira njihove nove glazbenike, pogotovo, u ovom slučaju, Emmu, koja bi mogla imati zanimljiv glazbeni put pred sobom.

  Kao što smo već pisali, Emmina je glazba atmosferična, mračna te naginje goth folku. Na ovom izdanju već naslovnica upućuje da će stvar biti malo drukčija. Emma je odjevena u roza boju, s plastičnim cvijećem u rukama i jarkom šminkom na licu. Jaye je u plavom, s kaubojskim šeširom na glavi. Spoj muškog i ženskog principa, kauboja i dame, svjetla i mraka, americane i folka, u ovoj je priči uspio i zanimljiv. “The Time Between Us” ljubavne je tematike i koncepta, s jakim naglaskom na oprečnost muškog i ženskog, a ujedno i na jedinstvo ta dva principa.

  Muziku podržava

  Što se tiče Emme, kako je sama naglasila da bi željela stvarati malo radosniju glazbu, to se ipak nije dogodilo, no pjesme s ovog izdanja ipak nisu tako “teške” i mračne.

  The Distance” je eterična numera s prekrasnim Emminim vokalom, koji zvuči dojmljivo i snažno. Zvukom pjesma podsjeća na zadnji album, dok je opet, s druge strane, više art rock, nego pjesme s “Marked for Death“. U svakom bi se slučaju odlično uklopila u soundtrack “Twin Peaksa”.

  Druga stvar, “To Fold in England (Hours)” još je atmosferičnija i ozbiljnija, no jasno je zašto se nije našla na “Marked for Death”, jer konceptom jednostavno može stajati sama.

  Hand of God” u akustičnoj verziji pomalo je izgubila na čari jer joj upravo zvuk daje potrebnu snagu, no izražajnost Emmina vokala to je nadoknadila.

  Druga strana priče pjesme su koje izvodi Jaye Jayle. Riječ je o klasičnoj americani, koja ovdje stoji na razmeđu dark folka i art rocka. Jaye Jayle ima mračan i snažan vokal, koji pak nije agresivan i dominantan u odnosu na Emminu priču, nego je upravo upotpunjuje svojom profinjenošću. Sve tri pjesme su tople americana balade, znalački odsvirane, po čemu je Jaye Jayle poznat.

  Ljubavna priča kauboja i dame, Emme i Jayea zanimljivo je i efektno izdanje, koje će ispuniti prostor do novih albuma dvoje glazbenika. Dobro je da ih čujemo što češće.

  Muziku podržava