Lime Crush: Shonen Knife u Buddy Holly maniri

  172

  Lime Crush

  Sub Divide

  Datum izdanja: 12.07.2018.

  Izdavač: Fettkakao, Geenger

  Žanr: Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Baby
  2. Break The Spell
  3. Certain
  4. Connective Tissue
  5. Never
  6. Can’t Explain
  7. Honk Tonk
  8. Pizza Bleibt
  9. Graveyard
  10. Academic
  11. Wicked Ways
  12. I Don’t Wanna Die Alone

  Lime Crush su indie rock bend iz Beča, a nastali su 2013. godine. Dva momka i dvije cure su se navukli na retro zvuk i tome nadodali malo punka, malo rocka, malo popa što sve zajedno djeluje vrlo simpatično na prvijencu “Sub Divide“.

  Ako bismo trebali tražiti glavni uzor benda, onda bi to svakako bili Shonen Knife i srodni bendovi, s time što Lime Crush imaju još jaču retro notu. Upravo to im daje i svojevrsnu slobodu za daljnje razvijanje jer “Sub Divide” djeluje i više nego zabavno.

  Muziku podržava

  Većina pjesama je stvarno kratka, manje od dvije minute, preostale su neznatno iznad dvije minute, dok se tek završna protegnula na minutažu od preko tri. Time smo dobili brzi presjek njihove dosadašnje karijere, pjesme se lijepo nižu, nema nekog zamora materijala…

  Ipak, tih 23 i nešto minute mi izgledaju kao vremeplov u neko drugo vrijeme, kao da smo u vremenima Buddyja Hollyja i nekih pomalo nerdy srednjoškolskih bendova koji traže svoj komadić slave svirajući pop-rock pjesmice na temelju stvaralaštva Hollyja. To svakako ne mora biti loše, ali previše retro zvuka i melodija me djelomično odbija, koliko god mi same pjesme djelovale simpatično zabavne.

  Jednom trepneš i album već završi, pa za detaljnije preslušavanje svakako treba tipka repeat. Upravo tad se shvati da “Sub Divide” ima cijeli niz potrošenih ideja i da prpošnost pjesama i poneki angažirani tekst ne izdižu album ništa više od činjenice da je ovo solidno ostvarenje.

  Ovakva glazba općenito djeluje mnogo zanimljivije na koncertima, nego ovako na albumima, pa se nadam da će koji live nastup popraviti dojam, iako ponavljam, ovo nije ništa loše, solidno je to ostvarenje. Možda bi bilo odlično početkom ’60-ih prošlog stoljeća, ali kako smo u 2018., mnoge stvari su se promijenile… Barem se meni tako čini…

  Muziku podržava