Legendarni Stonesi, ali na drugačiji način

  1430

  Bossa n' Stones: The Electro-Bossa Songbook Of...

  Kompilacija

  Izdavač: PMB Music / Dancing Bear

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Fool To Cry – Scubba & Moana
  2. Let’s Spend The Night Together – Amazonics
  3. Out Of Time – Urban Love & Astrud C
  4. Sympathy For The Devil (Pleased Mix) – Freedom Dub
  5. Under My Thumb – Anakelly
  6. I Can’t Get No Satisfaction – Simonal, Michelle
  7. Harlem Shuffle (Favela Mix) – Marvin & Banda Do Sul
  8. Ruby Tuesday (Dubby Mix) – Dual Sessions
  9. Angie – Sao Vicente & Uschi
  10. Miss You (Back 2 Mix) – Groove Da Praia
  11. Start Me Up/Brown Sugar (Remix) – Corcovado Frequency
  12. Wild Horses – Souza, Karen

  Možete zaboraviti na specifični i prepoznatljivi Jaggerov glas, te zvukove Keithova Telecastera. Ovdje se radi o potpuno drugačijim Stonesima, a najlakše bi bilo da kažem samo dvije riječi – ‘moderni’ Stonesi. Nekoliko različitih producenata i glazbenika odlučilo je prihvatiti izazov i upustiti se u ovu avanturu.

  Riječ je o kompilaciji obrada njihovih pjesama, ali u laganom electro-bossa nova stilu. Svih dvanaest pjesama, koliko je na albumu, izvode razne izvođačice. Da, da, dobro pročitano – izvođačice. Njihova imena i nisu previše poznata, te vam vjerojatno ne bi previše značilo kada bih sada neke od njih tu nabrojala.

  Moram naglasiti da su svoj posao obavile jako dobro i većini pjesama dale ‘ono nešto’, a to ‘nešto’ su nježnost, šarm i sexy prizvuk, što se posebno ističe u pjesmama “Let’s Spend The Night Together i “(I Can’t Get No) Satisfaction“. Kao svoje favorite izdvojila bih “Sympathy For The Devil” i “Wild Horses“.

  Muziku podržava

  Naravno, na albumu se nalaze i neizbježne “Under My Thumb“, “Fool To Cry” i dakako, “Angie“. Posebnost ove kompilacije je i u tome što obrade stvarno zvuče ‘obrađeno’. Nema tako velike sličnosti s originalom, kao što je to danas česti slučaj.

  Ako vas je dosad većina ovih pjesama ‘nabrijavala’, ove obrade će vas definitivno opustiti. Sada je već kasno reći da je kompilacija “Bossa N’ Stones: The Electro-Bossa Songbook Of The Rolling Stones” pravi izbor za opuštanje tijekom vrućih ljetnih dana, jer ljeto je pri kraju, no u svakom slučaju vrijedi je poslušati, pogotovo ako ste fan The Rolling Stonesa. Mene kao njihovog fana nije razočarala. U svakom slučaju, nije loše glazbenu kolekciju nadopuniti i ovom izvrsnom kompilacijom.

  Muziku podržava