Lažov is back – drugi nastavak

  3189

  Bon Jovi

  The Circle

  Datum izdanja: 08.11.2009.

  Izdavač: Island Def Jam / Universal Music

  Žanr: Hard Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. We Weren’t Born To Follow
  2. When We Were Beautiful
  3. Work For The Working Man
  4. Superman Tonight
  5. Bullet
  6. Thorn In My Side
  7. Live Before You Die
  8. Brokenpromiseland
  9. Love’s The Only Rule
  10. Fast Cars
  11. Happy Now
  12. Learn To Love

  Ah, što reći? Dvije godine nakon prošlog albumčeka, vječna ekipa Bon Jovi vraća se i još jednom pokazuje zašto su uspjeli preživjeti sve turbulencije i sve promjene na globalnoj slici muzike. Malo po malo – evo im 11. albuma.

  To je bend koji ima masu evergreena u svjetskim razmjerima, na ‘best of’ im više ne stanu ni singlovi, a kamoli sve dobre stvari. To je sve jasno i zbilja su, ono što se kaže – face, ali brate mili, što ga gnjave s novim albumima! Ok, hvala Bogu, odustali su od onog fijaska s prošlim albumom kada su svoj zvuk pobojali country tonovima pa su se vratili onome što najbolje znaju i onome što su mogli snimiti apsolutno bilo gdje tijekom zadnjih 20 godina.

  To je Bon Jovi i mislim da svatko zna što može očekivati. “The Circle” je nezaustavljivi stadionski rock, ogromni refreni, klišeji na sve strane (riječi, pjevanje, ritmovi), a teme i melodije predvidive kao i hrvatska rukometna liga.

  Singl “We Weren’t Born To Follow” već neko vrijeme dere radio stanice pitkom melodijom i stavom ‘živi svoj život i ustraj u onom u što vjeruješ’, a po temi su joj se pridružile i lagane “Live Before You Die” i “Love’s The Only Rule” (“dance in the pouring rain / spit in the eye of hurricane”), te priglupi filler “Fast Cars” (“there’s no turning back on a highway of life” i pjevušenje “shala shala”).

  Muziku podržava

  Tako ponosno, ritmično ili lagano protječe cijeli album. Ponekad glume primitivniju verziju Bruce Springsteena u pjesmi “Work For The Working Man“, pa su se i oni sjetili da rat i nije baš najbolja stvar na svijetu pjesmom “Bullet“, a onda su pokazali da i dalje znaju složiti najširi refren u povijesti glazbe – “Brokenpromiseland“. A ono što slijedi što se singlova tiče je “When We Were Beautiful” koju već čujem kako široko izlazi iz njihovog spota snimljenog na visokoj planini.

  Očito im je opet netko u studio ubacio ogromnu mega-klišej bombu, a oni su i dalje dovoljno veliki profesionalci da je upakiraju u jako pitki i predvidivi album. Ovo je definitivno nepogrešiva radionica Jon Bon Jovija i Ritchiea Sambore koji tu i tamo nekoga pitaju za neki savjet i slože albumčić koji miluje apsolutno svako uho ovog svijeta.

  Nije ovo u rangu njihovih klasičnih albuma, ali u odnosu na albume iz ovog tisućljeća vjerojatno je najbolje. To bi značilo refrene koji se obrušavaju s nebodera, lagano zibajuće power-balade i banalne riječi koje stvaraju savršeni mix za jednu ogromnu i brutalno isplativu turneju.

  Bon Jovi, priznajem – opet ste pobijedili.

  Muziku podržava