Lakoslušljive pjesme za jedan pravi indie rock album

  654

  LVL UP

  Return to Love

  Datum izdanja: 23.09.2016.

  Izdavač: Sub Pop

  Žanr: Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Hidden Driver
  2. Blur
  3. She Sustains Us
  4. Spirit Was
  5. Pain
  6. The Closing Door
  7. Five Men on the Ridge
  8. Cut from the Vine
  9. I
  10. Naked in the River with the Creat

  LVL UP je svoj treći album objavio za Sub Pop što mnogo govori koliko su dečki dobri.

  Američka indie rock scena je oduvijek obilovala bendovima poput LVL UP koji su spajali mnoge alternativne žanrove u jednu pitku indie priču, a s današnjeg sagledavanja stvari, njujorkška četvorka ne donosi ništa novog, ali to i nije loše jer “Return to Love” je poprilično dobar album.Uzori su šaroliki, od klasičnih indiejanera, preko power popa do lo-fi izvođača, pa tako ne čudi da možemo čuti utjecaje od Neutral Milk Hotela, Weezera, Grandaddya, The Shinsa, Built to Spill i mnogih, mnogih drugih. To je taj đir i lako je uživati u melodijama koje na LVL UP nudi.Da inspiracija može doći i iz Biblije, pokazaju uvodna stvar “Hidden Driver” koja je odlično izabrana za otvaranje albuma. Kroz nju su pokazali zaraznost svojih melodija kroz jednu vrlo prpošnu i veselu pjesmu, iako sam tekst možda i ne djeluje tako na prvu.Već s “Blur” pokazuju se mnogi gore nabrojani utjecaji, pa pjesma zvuči kao nedovoljno ispolirana pjesma koja uopće ne želi komercijalni uspjeh. Upravo zbog takvog puštanja zvuka u njegovom prirodnom stanju, LVL UP ostaju jedni od pobornika lo-fija, iako bi možda s plastičnijom produkcijom postigli više.

  She Sustain Us” je prva balada albuma u kojoj klavijature igraju popriličnu ulogu jer cijelo vrijeme izvode neke nove trikove (tonove), “Spirit Was” je izgrađena na jakim gitarskim cvilećim improvizacijama, dok je “Pain” jedna od najkompleksnijih uradaka albuma što ju odmah baca kao i jednu od najboljih.

  Muziku podržava

  Kako album odmiče prema svojem kraju, tako dobivamo još nekoliko predivnih pjesama, iako je generalno sve spušteno u brzinu ili dvije niže. U prvom redu tu se ističu “The Closing Door” koja je poprilično bučna i šarmatna “I” u kojoj su se najviše približili zvuku The Thermalsa.

  “Return to Love” je jedan pravi indie rock album i njime se pokazuje da američka scena i dalje može izbaciti odlične stvari, iako mnogi već lagano pokapaju indie rock kao takav. LVL UP ne nudi ništa pretjerano novo, ali kombinirajući postojeće postulate, uspjeli su iznjedriti cijeli niz lakoslušljivih pjesama koje vrlo često ulaze u uho na prvu.

  Muziku podržava