Kroničarka ljeta 2006.

  3654

  Lily Allen

  Alright, Still

  Datum izdanja: 24.07.2006.

  Izdavač: Regal / Dallas Records

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Smile
  2. Knock ‘Em Out
  3. Ldn
  4. Everythings Just Wonderful
  5. Not Big
  6. Friday Night
  7. Shame For You
  8. Littlest Things
  9. Take What You Take
  10. Friend Of Mine
  11. Alfie

  Najkraća recenzija na svijetu, a da ujedno bude i potpuno iskrena, je urednikova – ‘ne toliko ljigav pop’. Duža slijedi. Ovogodišnji ljetni hit parade album novopečene megazvijezde – Lily Allen. Lily koja sa svojih 21 godina prvim albumom osvaja sve što jedan 21-ogodišnji sanjar sanja – bezbrojne top liste, ogroman broj obožavatelja, a sve mi se čini i pokoji milijunčić.

  Smile” – savršeno pozitivan hit-jurišnik, zaraznog refrena i reggae/RnB prijeteće melodije šarmantno iskrenih riječi. Radiofoničan toliko da ga svaki dan imaš priliku slušati, a da ne poludiš od ispranosti. No, nakon cjeloljetnog preslušavanja, shvatiš da je sreća da ima i koju drugu uzdanicu.

  Ponavljanje otupljuje, a Lily prezahvalna za radio. Svi smo čuli, znali za nju ili ne – čuli smo. To je ona zarazna sladunjava ‘ružičasta’ cura izgubljena u ‘londonskim ulicama’ (op.a. Pink, The Streets).

  Kakve veze ova cura ima s Arctic Monkeys? Nakon preslušavanja cijelog uratka imaš osjećaj kao da ti je neka simpatična energična djevojka recitirala svoj nabrijani blog. Pročitaš biografiju mlade cure i shvatiš da je ona upravo to i radila. Aktivna blogerica je svoje blogersko iskustvo uglazbila. Trend kakav je – zahvalan je tome.

  Muziku podržava

  (http://www.myspace.com/lilymusic) Možda baš zato ova recenzija i naliči na blog. Da, ona je jedna od viralnih čuda Internet generacije. Baš kao i Arctic Monkeys, baš kao i što će sljedeće velikane progurati ljudi s mreže.

  Drugi hit koji već danima gori na radiju – “LDN” (London) – recikliranog bahamskog calypso, soca ili junkanoo zvuka uz pitki refren “Sun is in the sky oh why oh why would I wanna be anywhere else?” Slijedi “Everything Is Just Wonderful“, opet moderna reciklaža starih zvukova i ništa manje pozitive. Hitova ne manjka. “Alright, Still” je sastavljen od 11 bombi. Nažalost, čini mi se – kratkog fitilja.

  Alfie” – pjesmica koja bi se mogla naći na sljedećem albumu Trešnjevačkih mališana. “Little Things” pokreće velike emocije. Jedna od njih je bijes nad muškim svijetom – “Shame On You“. “Not Big“, “Friday Night” – život i noć mlade Londončanke.

  Ova priča je zanimljivija fenomenološki nego samom kvalitetom. Ali ipak, album je savršen za radio, za klub, za auto. Za poklon curi. Osim ako u kojem slučaju ne mrzi mlade iritantne instant zvijezde. Kad sve zbrojiš – iako se sablažnjavaš od popa – svaka joj čast!

  Muziku podržava