Kriza srednjih godina

  1158

  Belfast Food

  Očekivanja

  Datum izdanja: 25.03.2016.

  Izdavač: Dallas Records

  Žanr: Folk, Pop, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Karte sa stol
  2. Bio jednom band (Samo nek’ je veselo)
  3. Nisam pijan
  4. Očekivanja
  5. Pamtim dan
  6. Samo jedan glas
  7. Rječina
  8. Paško kolo
  9. Stvarno
  10. Gomila ljudi
  11. Oblak
  12. She Drives Me Crazy

  Belfast Food su prije petnaestak godina bili velika fora.

  Domaći bend koji je na iznimno kompetentan način kombinirao ‘melodije Irske i Kvarnera’ i koji je na svojim živim nastupima pravio prave fešte.No, s vremenom se kod njih počeo sve više osjećati zamor materijala, čarolija se počela gubiti. Izgleda da su i oni toga bolno svjesni na novom albumu “Očekivanja“, jer singl “Bio jednom band” govori upravo o tome. Istina, “nakon svih tih godina ostao je dobar sound“.

  Čvrsta ritam sekcija, gitare, plus bendžo, frule, harmonika i violina tvore dinamičnu zvučnu sliku te je svirački njihova kombinacija pop-rocka i irskog folka – modelirana najvećim dijelom po uzoru na Poguese naravno – još uvijek na razini. No sadržaj tekstova i način na koji su posloženi uglavnom vuku na krizu srednjih godina i manjak inspiracije.

  Najviše magije pronalaze tek u zaključnoj “She Drives Me Crazy“, koju krase ‘pokidani’ vokal, beatlesovske melodije, harrisonovska gitara i dinamična tiho-glasno izmjena. Kad su vam pored toga najbolje pjesme na albumu jedini instrumental (“Paško kolo“) i “Nisam pijan“, stvar koja zvuči kao zezancija improvizirana u par minuta, onda znate da je to moglo i bolje.

  Muziku podržava