Kratko je trajalo uživanje sa Spectorom

  626

  Spector

  Moth Boys

  Datum izdanja: 21.08.2015.

  Izdavač: Fiction Records

  Žanr: Indie Rock, Synthpop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. All The Sad Young Men
  2. Stay High
  3. Believe
  4. Don’t Make Me Try
  5. Cocktail Party / Heads Interlude
  6. Bad Boyfriend
  7. Decade Of Decay
  8. Kyoto Garden
  9. West End
  10. Using
  11. Lately It’s You
  12. Reeperbahn

  Spector su skrenuli pažnju na sebe s nekoliko izvrsnih singlica i poprilično dobrim prvijencem “Enjoy It While It Lasts“. Točno tri godine kasnije dobivamo novi album…

  Ovaj londonski bend pamtimo kao urnebesno duhovit i zabavan, bend sposoban napraviti hitčine koje teško izlaze iz uha. Svojem indie rock zvuku nadodali su hrpetinu synthova, pa se na trenutak učinilo kao da žele ići koracima koje su utabali The Killersi, ali drugim albumom Spector je okrenuo ploču i okrenuo se nešto drugačijoj publici.Naizgled je sve ponovno tu, sintetika i gitare, zanimljiv vokal, solidni tekstovi, ali sve je smireno do krajnjih granica, kao da žele postati synth verzija The Nationala. Naravno, to ima svoje prednosti, a to su prvenstveno fanovi bendova u rasponu od Depeche Modea do modernijih The xx. Onaj tko će tražiti ovdje novu “Celestine” ili “Chevy Thunder” ostat će sigurno zakinut, odnosno razočaran jer takvih pjesama više nema u repertoaru benda na ovom albumu.Uvodna “All The Sad Young Men” u startu pokazuje put kojim su Spector s novim albumom krenuli. To je podosta jednolična synth pjesma s postepenim napumpavanjem atmosfere gdje tek povremeno vokal pokušava istaknuti pojedine dijelove pjesme (čitaj refren), pa ju je lakše zaobići nego ponovno preslušati, iako je to jedan od dosadašnjih singlova albuma.

  Stay High” zvuči kao jedna od pjesama povratnika na scenu A-ha koji se uporno trude pronaći svoju publiku u fanovima The Killersa, potom dolazi nekoliko pjesama koje balansiraju između Yazoo i Depeche Modea, a dijelić dobrog zvuka pronalazimo u “Bad Boyfriend” koja dosta nalikuje na balade s prvog albuma.

  Muziku podržava

  Moth Boys” je dosta veliki zaokret u karijeri Spectora, tko bi rekao da su to napravili već na drugom albumu u karijeri kad im je prvi bio poprilično uspješan. Očito su shvatili da mnogi mračnjaci imaju veliku prođu posljednjih godina, pa da bi bilo dobro što je prije moguće ‘zakupiti’ taj dio glazbene publike.

  To generalno i ne bi bio neki problem da su ipak malo više poradili na interesantnosti svojih pjesama jer ovako je ipak premonoton synth zvuk u prvom planu, pa se i Fredov vokal utapa u gomili glupo isceniranih premonotonih melodija.

  Sve u svemu, nakon “Enjoy It While It Lasts” mnogi su očekivali da bi Spector mogao postati jedan od najjačih bendova s Otoka, ali ovako nakon drugog albuma izgleda da će vrlo teško doći do trećeg albuma. Prije dvije godine im je otišao Chris, a zbog razilaženja u razmišljanju, ne bi me čudilo da uskoro dođe i do još nekih promjena, jer “Moth Boys” ima svega nekoliko slušljivih pjesama, dok je “Enjoy It While It Lasts” imao tek nekoliko nešto manje slušljivih u odnosu na ostatak albuma…

  Muziku podržava