Kratko, ali vrlo slatko – slatki grijeh

  1221

  Shoot Me Wendy

  Sticky Floors

  Datum izdanja: 10.04.2014.

  Izdavač: Geenger Records

  Žanr: Indie Pop, Post-Punk

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Light Up Your Last Smoke
  2. Till I Get There
  3. Seabed
  4. You Were Right
  5. Treetop
  6. Sweet And Gorgeous

  Nakon prošlogodišnjeg debi albuma “Sine Waves“, ekipa pod imenom Shoot Me Wendy ovog je proljeća izdala EP kojim ponovno skreću pozornost.

  Šest pjesama odlično se nastavljaju na prošlogodišnje izdanje, sve je i dalje vrlo britko, brzo, postpunkično i naravno na engleskom jeziku. Shoot Me Wendy su time pokazali i dokazali da dobro znaju kako žele zvučati i da im do tog cilja ne treba previše kemijanja jer lakoćom zabijaju vrlo zanimljive glazbene komade.

  Uvodna “Light Up Your Last Smokeodmah u startu pruža nešto najbolje što nam je ovaj bend ponudio dosad, vrlo bučnu i plesnu gitarsku pjesmu koja bi vrlo lako mogla parirati mnogim britanskim bendovima, a nisu se pretjerano štedjeli niti na ostatku albuma.

  “Till I Get There” mnogo duguje radovima Franz Ferdinanda, “Seabed” u refrenskom dijelu ima dosta referenci na Garbage iz najboljih dana, “You Were Right” ima fora implementirane motive iz “Star Treka”, najveći (uvjetno rečeno) hit albuma bi mogla biti zaigrana “Treetop“, dok su se na posljednjoj “Sweet And Gorgeous” najviše ruzuzdali i približili se bendovima s regionlne scene kao što su Bernays Propaganda i Cripple and Casino.

  Za sebe kažu (piše im na ‘fejsaču’) da su power pop/post punk bend, a upravo tako to i zvuči, vrlo ritmično i s gustim slojem masnih gitara koji u konačnici pružaju vrlo melodičnu glazbu. Sa “Sine Waves” smo ih upoznali, a “Sticky Floors” je lijep nastavak, te je dobro da nisu isfurali cijelo izdanje kad su očito shvatili da nemaju dovoljno dobrih pjesama jer je ovako baš sve na svojem mjestu.

  Muziku podržava