Kraće čekanje, jednako dobar rezultat

  1675

  Skunk Anansie

  Black Traffic

  Datum izdanja: 17.09.2012.

  Izdavač: 100% Records

  Žanr: Alternative, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. I Will Break You
  2. Sad Sad Sad
  3. Spit You Out
  4. I Hope To Get To Meet Your Hero
  5. I Believed In You
  6. Satisfied
  7. Our Summer Kills The Sun
  8. Drowning
  9. This Is Not a Game
  10. Sticky Fingers In Your Honey
  11. Diving Down

  Prošli put sam deset godina morao preslušavati “Selling Jesus” i “Charlie Big Potato” da bi Skunk Anansie uspjeli shvatiti da ih ne mogu zamijeniti nikakve solo karijere i da lijepo progutaju to govno i snime “Wonderlustre“.

  I sad, lijepo miran i sretan nad novim pjesmama, nepripremljen za ikakve
  novosti ugledam vijest – “Skunk Anansie izdali novi album”. Ne da su u
  studiju i da će ga snimiti, već da su ga – izdali (?!)

  Trebalo im je samo dvije godine i malo papirologije da osnuju svoju vlastitu izdavačku kuću. “Black Traffic” je njihov novi album. Statistički rečeno, peti studijski album i šesto izdanje uključujući i nedavni kompilaciju, a emotivno i dojmovno upravo to – još jedan album Skunk Anansie. Dobar, pamtljiv, logičan, dinamičan, prepoznatljiv, čvrst i – odličan!Kako drugačije smjestiti agresivku “I Will Break You” i ritmične “Sad Sad Sad“? Ili kada vam na laganicama “I Hope To Get To Meet Your Hero” ili “Our Summer Kills The Sun” svaka orkestracija ili svaka otpjevana nota poruči – da, to su velika crna usta Skin i njene ekipa!I Belive In You” prvi je službeni singl i najefektnija stvar albuma: komercijalni refren, upečatljiv i ritmičan. Zvuk benda ostao je grandiozan i bogat (bas na “This Is Not a Game“), a posebno mi je drago što su moderni indie zvuk gitare, onako sirov i ogoljen od svih (ne)potrebnih efekata, uspjeli natovariti ukupnim miksom koji im zadržava moć i mast.

  Uvijek ima prigovora da se neki bend previše promijenio ili da su papci koji se ne usude eksperimentirati ili unijeti nekakvu inovaciju. Priznajmo ljudi – mi smo uvijek nezadovoljni! Ovaj album puno je bliže ovom drugom aspektu, jer su Skunk Anansie bend koji više nikome ništa ne mora dokazivati. To što su snimili tipičan album meni apsolutno paše i baš mi je to trebalo. A to što dojmovi znaju biti za 180 stupnjeva suprotni, to je već druga stvar…

  Vidim da diljem interneta piše svašta – “Nemojte očekivati ništa slično dosadašnjem Skunk Anansie“, “Potpuni zaokret“, “Nedostatak pamtljivih i poznatih elemenata“, “Nedovoljno pristupačan“… Ne znam je li mene meteor pogodio negdje u procesu slušanja i pisanja, ali čitajući to nad glavom mi se stvara upitnik veličine hrvatskog javnog duga i nije mi jasno jesam li ja to zabunom preslušao neki krivi album. Bilo kome tko je ikada slušao i volio ovaj bend, ovo će biti još jedna ‘šamarčina budali’.

  Muziku podržava