Klasični The View

  754

  The View

  Ropewalk

  Datum izdanja: 04.09.2015.

  Izdavač: Cooking Vinyl

  Žanr: Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Under The Rug
  2. Marriage
  3. Living
  4. Talk About Two
  5. Psychotic
  6. Cracks
  7. Tenement Light
  8. House Of Queues
  9. Penny
  10. Voodoo Doll

  Iako su imali velikih uspjeha s prvijencem, The View nikad nisu uspjeli to kapitalizirati na pravi način. Uvijek su tu negdje, ali nikako da se uključe u elitne indie bendove s Otoka.

  Razlozi tome mogu se pripisivati mnogim stvarima, možda je Kyle malo previše problematičan, možda im albumi nisu svi vrhunski, možda imaju krivog diskografa, možda jednostavno nemaju sreće… Svatko bi mogao naći neke razloge, ali bitno je da su oni opet s nama tu i to već petim albumom u karijeri.

  Ropewalk” donosi deset pjesama i mogli bi reći da se osjeća jedna zrelost u zvuku u odnosu na prošle albuma. Vidi se da su željni malo zapapriti svoj zvuk, pa su ovom zgodom malo zamračili svoje pjesme, povremeno su im nadodali i jedan synth preljev, pa bi poneki singl mogli zavoljeti i fanovi Editorsa.Ipak, ovo su još jedni klasični The View koji znaju napraviti lijepe i melodične skladbe koje nose refreni. Nisu sve baš takve, ali kao album, “Ropewalk” je vrlo zaokružen i ujednačen, pa će biti zanimljivo vidjeti koje će pjesme bend izdavati kao singlove.

  Muziku podržava

  Neke pjesme se ipak malo ističu u odnosu na ostatak albuma, a to su svakako zaigrana “Living“, “Cracks” koja nalikuje na rani Supergrass, te “House Of Queues” koja je potpuno neobična za repertoar kojeg su nam The View dosad u karijeri ponudili.Možda je tu promjenu zvuka donio Albert Hammond Jr. (The Strokes) koji je producirao album jer poznavajući ono što radi u posljednje vrijeme, jasno je da je na takav način oplemenio i zvuk ovih simpatičnih Škota.

  Peti album ne bi trebao napraviti značajnije promjene u karijeri benda jer je dovoljno dobar da zadrži stare fanove, a opet nije toliko efektan da bi privukao veći broj novih. Niz zabavnih pjesama kroz prizmu Kylea, donosi dašak pogleda na svijet mlađahne populacije spremne na partijanje.

  Kyle je ujedno glavna prednost i mana benda. Ima taj neki smušen nastup, problematičan je te ima vrlo karakterističnu boju glasa koja kao da još nije mutirala do kraja. Kad sve to zbrojimo, možda je i jasnije zašto The View nisu napravili više u dosadašnjoj karijeri…

  Muziku podržava