Kensington Lima: Listopadski vreli dan

  1214

  Kensington Lima

  May

  Datum izdanja: 19.10.2018.

  Izdavač: Samostalno izdanje

  Žanr: Pop, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Games for May
  2. Day Off
  3. Long Summer Short
  4. Jenny From Upstairs
  5. One More
  6. Spend The Winter Here
  7. It Was in the Better Days of Cassette
  8. Chasing Sunsets (feat. Aljoša Šerić)
  9. Memphis
  10. Waiting For My Favorite Song
  11. Your Front Door
  12. Summer’s Gone

  Ljeto je 2018. bilo produženo, kako meteorološki, tako i u muzičkom smislu. Za produžetak ljeta 2018. u muzičkom smislu se pobrinuo Josip Radić, basist grupe Buđenje i polovica dua Valentino Bošković. Pod imenom Kensington Lima, Radić je složio predivan hommage Beatlesima, Beach Boysima i Kinksima. U vremenima teorija zavjera i chemtrailsa, dozvoljavam si utvarati da je ljetno vrijeme tako dugo potrajalo zato što sam toliko puno slušao nastupni album Kensingtona Lime. Tko zna, možda i Božić dočekamo u rambovkama i majicama na bretele jer je ova muzika predozirana suncem i ljetom.

  Radić se predstavio kao vrlo talentiran tip koji, učen na harmonijama šezdesetih sam gradi svoje pjesme, i unutra stavlja svoje emocije. Sve to zvuči poput učitelja na površini, a u dubini – to je Radić koji je izgradio svoj autorski stil poput Alexa Chiltona, Chrisa Bella, Toma Evansa, Petea Hama iz grupa Big Star i Badfinger. Da, iznikli su iz stila najvećeg benda svih vremena, ali također stvorili djela koja se mogu s njima usporediti jer su u stil Beatlesa utkali svoje emocije. Radić voli to što radi i u tome uživa kao prase i uspijeva uvjeriti slušatelja, da Beatlesi i Beach Boysi nisu izmislili ovakav muzički stil – izmislio bi ga on.

  Muziku podržava

  Album počinje invokacijom “Games for May”, kratkim napjevom kakvim su svoje ploče znali počinjati The Beach Boysi, a završava sa “Summer’s Gone” pjesmom koja ima isti naslov kao i zaključna pjesma na zadnjem albumu The Beach Boysa. “Games For May” je zapravo fragment “Summer’s Gone”. U međuvremenu su se skrili pop-dragulji. “Day Off” donosi posvetu pjesmi “Penny Lane”, a “Long Summer Short” ranim radovima Eltona Johna. “It Was Better in the Days of Cassette” je hommage Chucku Berryju – kaže potpisnik ovih redova, a sam autor kaže da je više mislio na Status Quo i Black Keyse. Aljoša Šerić gostuje kao vokal u country baladi “Chasing Sunsets” koja, čak i u ovako odabranom društvu pjesama, uspijeva se izboriti za ponajbolju stvar na albumu.

  Kensington Lima je stvorio album koji se lako sluša, i teško odljepljuje od ušiju. Možda je bilo bolje u vrijeme kazeta, ali ni s ovakvim kolekcijama nije skroz grdo. Kensington Lima sprema bend, tako da će na koncertnim promocijama sigurno biti sunca. Ako nigdje drugdje, onda u Radićevim pjesmama.

  Muziku podržava