Karakteran stoner rock iz slovenskih ‘pustinja’

  1318

  Carnaval

  Tennis Football Basketball

  Datum izdanja: 28.01.2012.

  Izdavač: Carnaval.si

  Žanr: Alternative, Grunge, Stoner

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Tennis Football Basketball
  2. Neighbour
  3. Kick Ass
  4. Shut Up
  5. Sugar and Sweets
  6. El Caracazo
  7. Universe
  8. Lonely World

  Početni albumi slovenskog benda Carnaval mogli bi zbuniti ponekog slušatelja jer je prvo izdan album pod imenom “2“, potom “1”, dok se treći po redu zove “Tennis Football Basketball”.

  Kroz uvodna dva albuma dečki su nas upoznali sa svojom vizijom zvuka koji nam žele predstaviti, a koji je pod jakim utjecajem alternativne američke glazbe i žanrova kao što su grunge, post-grunge, stoner rock, a povremeno zaglibe i u progresivne i pomalo metalizirane riffove čime njihove glazbene kulise postaju vrlo moćne i prodorne. Treći album prolazi istim teritorijima.“Tennis Football Basketball” ima osam pjesama rastegnutih na 45 minuta što odgovara načinu glazbene prezentacije Carnavala. Kroz neke pjesme jako se približuju svojim uzorima kao što su Kyuss ili Queens of the Stone Age, posebno u sviračkom dijelu, dok vokalno i tekstualno ipak ne uspijevaju svaki put pogoditi zamišljeno.

  Svejedno, na albumu postoji nekoliko killera koji bi u svom žanrovskom okruženju mogli povećati širokrug obožavatelja, poput uvodne naslovne skladbe “Tennis Football Basketball” ili rasturačinu “Shut Up” koja je i vrhunac albuma.

  Muziku podržava

  Album je u cijelosti financiran i objavljen od strane benda, a posebna mu je zanimljivost da ima tri edicije. Kako mu i samo ime kaže, to su teniska, nogometna i košarkaška. Zanimljiva ideja za promociju, a zanimljiva je i sama glazba na albumu, pa je krajnje vrijeme za bolje upoznavanje s ovim Ljubljančanima.

  “Tennis Football Basketball” dobar je i karakteran stoner rock album koji uvelike vuče na američke pustinje i Josha Hommea, pa ako ga ikad upoznaju, vjerujem da bi im karijera rapidno krenula naprijed, jer glazbeno gledajući dečki su već mnogo toga naučili kroz ova tri albuma.

  Naravno, mogli bismo tu povlačiti još mnogo razloga zašto ovakva glazba nema jači odjek u našim krajevima, zašto je slabo prepoznata od strane diskografa i fanova, ali budući da pjevaju na engleskom, najbolje bi bilo da upru u druga tržišta koja će ih lakše prihvatiti jer potrebnu kvalitetu imaju.

  Muziku podržava