Kao uspavani Friendly Fires

  550

  The Mary Onettes

  Hit The Waves

  Datum izdanja: 12.03.2013.

  Izdavač: Labrador Records

  Žanr: Indie Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Intro
  2. Evil Coast
  3. Hit the Waves
  4. Years
  5. Don’t Forget (to Forget about Me)
  6. Black Sunset
  7. Blues
  8. Can’t Stop the Aching
  9. Unblessed
  10. How it all Ends

  U recenzijama često znam naglašavati kako Skandinavci, a posebno Švedi, donose pravi dašak energije u današnji indie. Ipak, nisu svi bendovi toliko dobri da bi se mogli uključiti u tu tezu.

  The Mary Onettes je bend koji postoji više od dekade, a prvi studijski album snimili su 2007. Od tog vremena, ljudi ih podosta hvale zbog njihove glazbe, ali novi album i nije toliko dobar da bi ta teza i dalje mogla držati vodu.

  Uzori benda potpuno su jasni, to je glazba ’80-ih, prvenstveno The Cure i A-ha, na nešto moderniji način u kojem se osjećaju shoegaze i dream pop utjecaji. Lagane synth melodije i sanjive atmosfere nositelji su pjesama koje već nakon prvih nekoliko tonova uranjaju u prosječnost kojoj se ne nazire kraj sve do posljednje pjesme albuma.

  Problem djelomično leži u tome što vokal kao da se trudi biti Robert Smith, dok synthovi uzimaju preveliku mah u pjesmama, pa se u nekoliko navrata čini da je lirika tu tek toliko da malo upotpuni skladbu da ne ispadne sve kao neki instrumental (to se ponajviše osjeća u predugačkom završetku pjesme “Years”).

  Muziku podržava

  Osim naslovne skladbe koja je najjača skladba albuma, vrijedi istaknuti “Don’t Forget (To Forget About Me)” koja ima najprpošniju atmosferu popraćenu vrlo dinamičnim i ritmičnim rješenjima, ali forsiranje synthova ponovno skreće previše u ’80-e, pa se uopće ne može razaznati da je ovo pjesma nastala 2013. godine.

  Hit the Waves” još je jedan vrlo prolazan album na kojem će se zaustaviti dosadašnji fanovi benda i eventualno pokoji zaluđenik ’80-ima. Ukratko, The Mary Onettes na “Hit the Waves” zvuče kao uspavani Friendly Fires, pa tko voli, nek’ izvoli.

  Muziku podržava