Kanonada na slavonski način

  840

  Defiant

  Morbid Spiritual Illness

  Datum izdanja: 06.11.2015.

  Izdavač: Miner Records

  Žanr: Death Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. The Awakening
  2. Pandurea Neagra
  3. Origen
  4. Aeons of Erebus
  5. Har Sinai
  6. Flesh is Nothing
  7. The Gospel of Nineveah
  8. Empty Chords
  9. The Elusive Serpent
  10. Abnegation
  11. Earth Cancer

  Defiant su osnovani 2005. godine u Požegi te kao što se događa, gotovo svakom hrvatskom metal bendu, kroz svoj put, nailaze na neminovne promjene članova, stagnaciju u svom radu, ali ovi momci ne posustaju i svaka im čast na tome.

  Sada su objavili treći studijski album, koji je definitivno najbolji dosad i unatoč svemu, oni su u konstantnom penjanju, što se tiče
  albuma.Sadašnju postavu čine: Ivan Kovačević – vokal, Kristijan Krpan – gitara, Leonardo Marković – bubnjevi, Mislav Gojo – bas gitara.

  Tri godine prošle su od zadnjeg albuma “Era of Substitution”, a sada je došlo vrijeme za 45 fenomenalnih minuta u njihovom izdanju.

  Muziku podržava

  Sam intro započinje gitarskim uvodom, klavirskom dionicom te s nekoliko bolesnih screamova karakterističnih za horor filmove i samim tim nam najavljuje da nas čeka papren materijal, što se i događa početkom pjesme “Origen”, nabijenom moćnih, teškim sporim, riffovima i Kovinim zagrobnim vokalom.

  Odmah na prvo slušanje nameće se asocijacija na novije uratke Behemotha i sličnih bandova, a pjesma se dalje razvija u poletan, lepršav, melodičan ritam s povremenim usporavanje idealnim za headbanging. “Origen” je dušu dao, kako za otvaranje albuma, tako i na koncertima.

  Pandurea Neagra” započinje laganim gitarskim uvodom, a onda slijedi paljba iz svih naoružanja, blast-beat, umobolna i lako pamtljiva gitarska melodija, a sve skupa pokriveno vokalom koji daje dojam da se nalazimo na par metara od pakla. “Aeons of Erebus” je prženje, po sistemu direkt u glavu, s povremenom clean gitarskom dionicom, te smirivanjem tempa. “Har Sinai“, “Flesh is Nothing” nose sve pred sobom, od početka do kraja. Takva je i “Abnegation” uz izuzetak, nešto smirenijeg i sporijeg uvoda.

  Jednom, nekad kad se napravi kompletna inventura metal uradaka ili pak pjesama u Hrvatskoj, koje su ostavile neizbrisiv trag u srcima istinskih poklonika ove glazbe, koliko god u sadašnjem trenutko to zvučalo iluzorno, pjesma “Earth Cancer” će zasigurno biti jedna od njih. Najbrža, najubitačnija, blast rasturanje do temelja, fenomenalna gitarska melodija, koja se provlači tijekom cijele pjesme te u kombinaciji s jednim od rijetkih solo dionica na ovom albumu, dovodi do vrhunca ovu pjesmu i zaključuje ovaj hvale vrijedan album.

  Palac gore ovoj neumornoj ekipi, koja ne posustaje na svom putu.

  0 Shares
  Muziku podržava