Kako to zvuči kada prva dama Francuske snimi album

  1495

  Carla Bruni

  Comme Si De Rien N'Etait

  Datum izdanja: 14.07.2008.

  Izdavač: Dramatico

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Ma jeunesse
  2. La possibilité d’une île
  3. L’amoureuse
  4. Tu es ma came
  5. Salut marin
  6. Ta tienne
  7. Péché d’envie
  8. You Belong to Me
  9. Le temps perdu
  10. Déranger les pierres
  11. Je suis une enfant
  12. L’antilope
  13. Notre grand amour est mort
  14. Il vecchio e il bambino

  Nakon prva dva studijska albuma Carle Bruni, mnogi su se znatiželjno pitali kako to zvuči kada u glazbene vode uđe slavna manekenka. S nedavno objavljenim trećim albumom naziva “Comme Si De Rien N’Etait” stiglo je i novo pitanje – “Ne bi li prva dama Francuske trebala isplivati iz glazbenih voda?”.

  Kako god da bilo, Carla je u brojnim intervjuima izjavila da je glazba njena najveća ljubav te joj se nakon silaska s modnih pista u potpunosti posvetila.

  Svoje glazbene karijere nije se odrekla niti nakon što je postala francuska prva dama. Upravo zbog ove zadnje činjenice na ovaj album gleda se pod povećalom. No u ovom slučaju Carlu ću izdvojiti iz njene ‘političke sfere’ i smjestiti je u ‘glazbenu’.

  Na svom novom izdanju (engl. prijevod ‘As If Nothing Happened’) ponovno se poigrava akustičnim popom, začinjenim s malo bluesa, uz šarmantni dodatak francuske šansone.

  Muziku podržava

  Njen treći album u mnogočemu se razlikuje od svog prethodnika, a jedna od tih razlika je ta da je na ovom izdanju izostala suradnja s Louisom Bertignacom, koji je s njom snimio “No Promises“. To se značajno osjeća u zvuku albuma već na prvo slušanje i s prvom pjesmom “Ma Jeunesse“, gdje je glavna instrumentalna uloga pripala pianu.

  Također, “Comme Si De Rien N’Etait” donosi većinom autorske pjesme, a ne uglazbljenu poeziju kao što je bilo na prethodniku.

  Svom prepoznatljivom akustičnom pop zvuku vraća se u “L’Amoureuse“, kao i pop-blues pjesmi “Tu es ma came” (‘You Are My Drug’), koja je ujedno izazvala najviše negativnih reakcija kod onih željnih proučavanja njene glazbe pod povećalom.

  Već sam naslov albuma otkriva kako je Carla ponovno odlučila snimiti pjesme na francuskom, kao što je to bilo s njenim prvijencem. Ipak, svoje mjesto na ovom albumu našla je i jedna pjesma na engleskom, iako obrada – “You Belong to Me“, koju u originalu izvodi Sue Thompson.

  Unatoč šarmu kojim je obavijenim cijeli album, “Comme Si De Rien N’Etait” nešto je slabije izdanje od svojih prethodnika te se često javlja monotonija i jednoličnost materijala, uz pokoji svjetliji glazbeni trenutak.

  Ipak, jedno je sigurno, ovaj album zasigurno će ostati zapamćen, ako ništa drugo kao album prve dame Francuske.

  Muziku podržava