Kako je lijepo opet biti zlikovac Marilyn Manson

  2418

  Marilyn Manson

  Born Villain

  Datum izdanja: 01.05.2012.

  Izdavač: Cooking Vinyl / Universal Music

  Žanr: Alternative, Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Hey, Cruel World
  2. No Reflection
  3. Pistol Whipped
  4. Overneath the Path of Misery
  5. Slow-Mo-Tion
  6. The Gardener
  7. The Flowers of Evil
  8. Children of Cain
  9. Disengaged
  10. Lay Down Your Goddamn Arms
  11. Murderers Are Getting Prettier Every Day
  12. Born Villain
  13. Breaking the Same Old Ground

  Davno su prošli dani kada je Marilyn Manson bio šokantan, kontroverzan i kada su na svakom koraku svjetski lažovi skakali protiv njega.

  Davno su prošli dani kada se snimao “Bowling for Columbine”, jer u
  današnje vrijeme svaka dva dana netko nekog ubije u školi ili faksu, a
  čiju majicu ubojica ima – i policija je shvatila da je manje bitno. A
  time je nestala i popularnost, jer danas biti na naslovnici znači
  zalijepiti si šniclu na glavu (by Lady GaGa).Njegova trilogija (“Antichrist Superstar”, “Mechanical Animals”, “Holy wood”) već je opjevana, a u navali smirivanja javnosti na spomen njegovog imena, čovjek je pokušao snimiti intimnije albume, pjevao o sebi i – razočarao. Zbilja smo zahtjevna publika…No, razočaranja su gotova! Manson je našao partnera u povratniku Twiggyu Ramirezu, nekako ‘zaobišao’ zadnja dva izdanja i nastavio na “Golden Age of Grotesque”. “Born Villain” upravo je ono što su ljudi od Mansona htjeli. Barem oni koji su ostali strpljivi i zanima ih taj ludi muzički show-biznis.

  Industrial se vratio, žestina se vratila, Mansonova nervoza je tu, bas je distorziran kao nekoć i vozi pjesme kao divlji kamiondžija. Posebno “The Gardener” s riječima “I’m not man enough to be human, but I’m trying to fit in and I’m learning to fake it“, i malo mirniju “Slow-Mo-Tion“. Kad smo kod basa, treba onda spomenuti i “The Flowers of Evil“, kao stvorenu za zli disco.

  Muziku podržava

  Onaj spomenuti industrial pofarbao je njegovo kvazi-umorno šaputanje i vrištanje na samom uvodu – “Hey Cruel World” i singlu “No Reflection“, da bi na “Overneath the Path of Misery” citirao čak i Shakespearea.

  Ako ćemo već uspoređivati ovaj album s njegovim najboljim dostignućima, onda treba reći i da su se vratile one spooky laganice kakvima je znao zaokupiti čak i radijske valove – “Breaking the Same Old Ground” i naslovna “Born Villain“. “Children of Cain” upravo je onakva da bi mirne duše mogla zamijeniti bilo koju uspješnicu, a “Murderers Are Getting Prettier Every Day” stoji uz bok bilo kojoj najžešćoj!

  Iako se Mansonu suptilno davalo do znanja da je njegovo komercijalno vrijeme prošlo i da bi se čovjek trebao prepustiti malo dubljim pothvatima na kakve zadnje vrijeme brije Trent Reznor, čovjek je pokazao da ima još hrpetinu dinamita u svojoj bedastoj glavi. Sam tvrdi da ga na zadnjim albumima jednostavno nismo razumjeli i onda je snimio nešto sa čime pokazuje da je majstor zanata iza čijeg kontroverznog izgleda čuči genijalac koji je iskoristio sve što moderan svijet nudi i traži.

  U svakom slučaju – hvala mu što nam je proračunato dao ono što smo htjeli.

  Muziku podržava