Kad previše daje premalo

  527

  The Head And The Heart

  Signs of Light

  Datum izdanja: 09.09.2016.

  Izdavač: Warner Music / Dancing Bear

  Žanr: Folk, Indie Pop, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. All We Ever Knew
  2. City of Angels
  3. Rhythm & Blues
  4. False Alarm
  5. Dreamer
  6. Library Magic
  7. Turn It Around
  8. Colors
  9. Take a Walk
  10. Oh My Dear
  11. I Don’t Mind
  12. Your Mother’s Eyes
  13. Signs of Light

  The Head And The Heart mlađahni je bend iz Seattlea koji je postao zamijećen svojim istoimenim prvijencem zbog neodoljive jednostavnosti nježnog američki domaćeg, da ne kažem folk interpretiranja pjesma.

  Odisali su nekom krajnjom mladenačkom naivnošću koja lako prisvajala slušatelje i time stvorili obećanje o nekoj svojoj mogućoj sjajnoj budućnosti nalik nekoj iz filma. Zato ne čudi da novi, treći album “Signs od Light“, izdaju nakon prelaska pod okrilje Warner Bros. Recordsa, a slijedom čega ne čudi ni da je, očito, baš taj prelazak rezultirao time da im novi album zvuči previše izvještačen i daleko od onih njihovih početaka s kojim su nas privoljeli. Previše su se ulaštili blještavilom bolje produkcije, time prekrili svoj prvotni pravi nezavisni sjaj i izgubili autentičnost koja je zapravo osvajala.

  Prva pjesma albuma i prvi singl “All We Ever Knew” već jasno otkriva novi smjer kretanja prema potpunom popu s blagim natruhama rocka kao okosnice njihovih stvaralačkih stremljenja na ovim uratku. Sljedeća, naziva “City og Angels” ili “Turn It Around” nakićenom produkcijom dokazuju da ozbiljno žele zatrti trag onim privlačnim ogoljelim glazbenim dionica koje pamtimo od ranije u njihovom radu.

  Muziku podržava

  Probija se mjestimice još poneki takav njihov prepoznatljiv zvuk, možda najviše u završnici i naslovnici albuma pjesmi “Signs of Light”, ali previše uočljiva, prevelika želja stvaranja hitova stvorila je u ovom slučaju samo nepotrebni suvišni potencijal koji je rezultirao nepotrebno nabrijanim već dobro iskušanim dobitnim kombinacijama spajanja gudala i lakog melodičkog pjevanja. Ta igra na sigurno nikako ne čini njihove nove odabire stvaranja glazbe onako privlačnima kao prije. Stvari za njih kako da su funkcionirale bolje kad su bile jednostavnije, mekše, nježnije i osobnije.

  Zamjetnim ostaje zadržani tekstualni izričaj, pjesme imaju solidne tekstove, ali opet ovaj put suviše promišljene i frazirane.

  The Head and The Heart svojom trećom pričom, trećim albumom, postigli su osjećaj sretnog filmskog završetka jedne priče u smislu da je album zarazan, a zarazan je jer ima lakoću soundtracka svake romantične komedije, ali takvih ih je albuma danas previše. Šablona je to koja miriše na zelene papire nastale od stabla, a ne i na samo stablo. Album je to koji zvuči kao da je korištena samo the head, a onaj dio the heart je ovaj put izostavljen, što je šteta, jer izostaviti srce u glazbi je uvijek šteta. I greška!

  Muziku podržava