Justin’s Johnson

  22

  Justin's Johnson

  All In

  Datum izdanja: 27.01.2017.

  Izdavač: Aquarius Records

  Žanr: Pop, Ska

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. All In
  2. Papučar
  3. Ona voli
  4. Ne nedostaješ
  5. Tvrd
  6. Vođa feat. Saša Antić & Ollie B.
  7. Ultra
  8. Semafor
  9. Marioneta
  10. Bit će to dobro

  Na sceni se, s vremena na vrijeme, pojave i bendovi zabavljači, a točno to su splitski Justin’s Johnson.

  Ako volite “Ča će mi Copacabana” Olivera Dragojevića, vjerujem da će vam Justin’s Johnson biti jedan od bendova kojim ćete trošiti svoje slobodno vrijeme. To je ta priča o dalmatinskom popu prepuna neobvezne zabave, plesnih ritmova i često zajebantskih tekstova.

  Na prvom albumu su čak i obradili spomenutu pjesmu, a ovog puta to nisu trebali jer sve zvuči u tom điru. Plesni ska ritmovi obogaćeni šarenim brass sekcijama donosi širinu u glazbenoj vizuri koja bi mogla bendu donijeti jači nastup u radijskom eteru jer sve to zvuči pitko i zabavno.

  Muziku podržava

  Ipak, glavni problem albuma jest ono što se dogodilo i na prvom albumu, a to je zamor materijala nakon nekoliko pjesama jer sve djeluje previše repetativno, kao da smo dobili ploču na kojoj imamo jednu te istu pjesmu koja se izmjenjuje tek neznatno u aranžmanu i tekstu. Ok, možda malo grubo zvuči ovako napisano, ali toliko šarenu buku je teško slušati odjednom, mnogo bolje zvuči kad slušamo samo pojedine segmente.

  Jedna od pjesama koja svakako lako može postati hit je “Papučar”, što zbog teksta, a što zbog vrlo dinamične melodije. “Ona voli” s druge strane zvuči kao neka neotkrivena pjesma Animatora koja je premazana novim miksom, ali i preproducirana gomilom trubača koji u nekim trenucima djeluju prenaporno.

  I sad, kad već u uvodu shvatimo da imamo brdo pjesama koje su zabavne, ali s prenaglašenim trubačima, daljnje slušanje dolazi u sve težu situaciju, jer svakom novom pjesmom se gotovo ništa ne mijenja.

  Fanovi žanra bi mogli uživati u ovim pjesmama, ali ostatak pučanstva teško može preslušati album u komadu, što u konačnici ne mora biti loša stvar za bend, budući da već rijetko tko sluša cijele albume, a ovako napadne pjesme na radiju mogu djelovati interesantno i zaokupirati spomenutog slušatelja željnog nečeg drugačijeg, čega baš i nemamo na današnjoj sceni u velikom obujmu.

  “All In” je napravio svoje, a to je novi materijal kojim se proširuje repertoar na koncertima. Kao cjelina djeluje zaokruženo, ali i prenapadno, a kad ga podijelimo na segmente, ima tu nečeg… Vidjet ćemo kako će se sve to dalje odvijati, ali je sasvim jasno da ‘više’ ponekad nije i ‘bolje’.Izvođač: Justin’s Johnson
  Album: All In
  Ocjena: 2,5
  Žanr: Pop, ska
  Izdavač: Aquarius

  Popis pjesama:
  1. All In
  2. Papučar
  3. Ona voli
  4. Ne nedostaješ
  5. Tvrd
  6. Vođa (feat. Saša Antić & Ollie B.)
  7. Ultra
  8. Semafor
  9. Marioneta
  10. Bit će to dobro

  Muziku podržava
  Stisni