June: Nezasluženo ispod radara

  588

  June

  Living For The Weekend

  Datum izdanja: 11.03.2017.

  Izdavač: Samostalno izdanje

  Žanr: Alternativni country, Indie Pop, Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Stay
  2. Living For The Weekend
  3. Instant Love
  4. Morning
  5. Can’t Breathe
  6. Gun In My Hand
  7. Shine
  8. Run Down
  9. Nova
  10. Echoes

  I dalje sam osjećaja da nekako slabo pratimo što nam se dešava u regiji, izuzev srpskih bendova od kojih su se već mnogi udomaćili kod nas. Jedan od skrivenih dragulja iz Makedonije zove se June.

  Bend June je nastao krajem 2010. godine, a do sada su izdali tri albuma od kojih je ovaj posljednji “Living For The Weekend” izašao prije nekoliko mjeseci. U svojoj karijeri svirali su na mnogim ‘velikim pozornicama’, osvajali nagrade, ali i dalje su kod nas (potpuno) nepoznat bend.

  Sudeći prema albumu “Living For The Weekend”, June bi trebali lako doći do svoje publike jer sviraju zanimljivu glazbu koja se bazira na indie rocku s prekrasnim gitarskim melodijama, a ujedno i pjevaju na engleskom pa ne bi trebala postojati nikakva jezična barijera. Zvukom malo vuku na slovenski Werefox, s time da su June oduzeli žestinu i nadodali više čistih gitarskih melodija.

  Muziku podržava

  Uvodna “Stay” je country pop-rock pjesma u stilu rane Taylor Swift s vrlo pamtljivim refrenom. Da June dolaze iz Amerike, uvjeren sam da bi tamo imali odličnu prođu na radio stanicama. Naslovna “Living For The Weekend” je nešto mračnija, ali već s njom se jasno osjeća da bend ima podosta neuobičajen zvuk za naše područje, sve je vrlo melodično i usmjereno prema hitoidnosti, a opet se engleskim jezikom i gitarskim utjecajima pozicioniraju kao alternativa (danas je gotovo sve s gitarama alternativa, zar ne?)

  Jedan od bisera albuma zove se “Morning“, nešto laganija i mračnija pjesma koja u prvi plan stavlja interpretaciju pjevačice Bojane. Kroz nju su fino pogodili atmosferu pjesme čime se ona istakla kao jedan od favorita albuma zajedno sa “Shine” koja je spojila shoegaze The Jesus and Mary Chaina s minimalizmom The Killsa u epohalnu himničnu stvar.

  Uvijek treba biti otvoren za nove stvari, a ne biti ograničen i igrati samo na sigurno. I u životu trebaš uvijek težiti novim stvarima, istraživati svoje mogućnosti, pa bi bilo dobro da se i u glazbenom svijetu više istražuje i pruža novim imenima više šanse. June definitivno spadaju u rang bendova koji itekako zaslužuju pažnju, iako se u njima čuje mnogo utjecaja američke srednjostrujaške glazbe.

  “Living For The Weekend” nije idealan album, neke su pjesme previše ispolirane, ali ipak se na albumu jasno vidi jedna vizija s kojom bend pokazuje da ne želi biti poput drugih bendova, da želi biti svoj i jedinstven, a u tome su i uspjeli. Uigrana ekipa ima svoj sound i spiku koja je iznjedrila nekoliko predivnih pjesama, a ostatak albuma sasvim solidno prati najbolje momente. Time smo dobili još jedan vrlo dojmljiv bend koji je bio debelo ispod radara…

  Muziku podržava