Judasovski power thrash metal

  975

  3 Inches Of Blood

  Fire Up The Blades

  Datum izdanja: 26.07.2007.

  Izdavač: Roadrunner Records / Dancing Bear

  Žanr: Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Through The Horned Gate
  2. Night Marauders
  3. The Goatriders Horde
  4. Trial Of Champions
  5. God Of The Cold White Silence
  6. Forest King
  7. Demons Blade
  8. The Great Hall Of Feasting
  9. Infinite Legions
  10. Assassins Of The Light
  11. Black Spire
  12. The Hydra’s Teeth
  13. Rejoice In The Fires Of Man’s Demise

  Kombinatorni metal bio bi možda i najpogodniji opis muzike kakvu sviraju ovi Kanađani iz Vancouvera. Naime, u temeljni heavy metal ugradili su znatne utjecaje powera, thrasha i modern metala, a kroz grube vokale očituju se i obrisi deatha, odnosno njegove melodičnije varijante.

  Posebnost ovog benda su i dva pjevača, od kojih jedan (Cam Pipes) pjeva u clean varijantama i jako nalikuje Robu Halfordu, dok je drugi (Jamie Hooper) zadužen za više growl, a manje scream izvedbe. Upravo su ta vokalna nadigravanja stvar koja najviše upada u uho kod slušanja, no ono što je po meni najbolje su vrlo snažne i uglavnom brze gitarističke izvedbe, najviše rađene po thrash/heavy modelima. Iako, u par su navrata vrlo bliske melodic death metalnima.

  Prenaglašenu produkciju radio je bubnjar Slipknota/gitarista Murderdollsa Joey Jordison, koji je s imenovanim pjevačima benda i aranžirao skladbe, i baš mi se ti segmenti čine prekamufliranim, malo neprirodnim naspram ove muzike, a pogotovo tematike kojom se bave pjesme. A ona je, rekli bismo, tipično metalna; borbe, ratovi, fantazije i slično.

  Upravo se dojam ratovanja, odnosno obračuna i to naravno muzičkih, događa u svim pjesmama, kako onih vokalno-instrumentalnih, tako i podžanrovskih, a sve unutar onoga što je već iznešeno ranije u ovom tekstu, poput recimo onih u pjesmama “Night Marauders” ili “Forest King“, dok su nešto tipiziraniji naslovi “The Goatrider’s Horde“, klasičniji Judas Priest s hard rock atmosferskim klavijaturama, pa “Demon’s Blade“, ‘najthrasherskija’ pjesma na albumu, ili “Infinite Legions” i “The Hydra’s Teeth“, pjesme s jako puno melodic death/thrash elemenata.

  Muziku podržava

  I tako, volite li tradicionalni europski heavy metal poslušati na sjeverno američki način, ‘podebljan’ s utjecajima, opet tamo nekih europskih i američkih podžanrova, u trećem bi albumu ovog benda mogli pronaći dosta zanimljivog.

  Tražite li više originalnosti, a manje komplikacija, stanite nakon jednog do dva preslušavanja.

  Muziku podržava